CHP Milletvekili Adayı Ali İhsan Köktürk ve Neriman Posbıyık ile Aday Adayı olmayan Milletvekili Ali Koçal ve son güne kadar listede yer alma ihtimali yüksek olmasına karşın aday gösterilmeyen 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ile birlikte Recep Erdoğan ve Turhan Oral sıralama ve Mehmet Haberal&[#]8217;ın aday gösterilmesiyle ilgili düşüncelerini Pusula&[#]8217;ya anlattılar. CHP&[#]8217;nin başarısı için çalışacaklarını belirten isimler Haberal&[#]8217;ın aday gösterilmesiyle ilgili olarak katkısı olacağını ifade ettiler.


Parti tabanında ise farklı görüşler ortaya çıkıyor. Sıralama ve Mehmet Haberal&[#]8217;ın adaylığı konusunda CHP seçmeninin önemli bir kesiminin tatmin olmadığı görülüyor.


Haberal&[#]8217;ın Erngenekon Davası&[#]8217;ndan tutuklu olması olmasının kendilerini zorda bırakacağını belirten partililere karşın Haberal&[#]8217;ın vitrin için iyi ancak yerel ve Zonguldak sorunlarının çözümü konusunda yetersiz kalacağını düşünenlerin sayısı da oldukça fazla


Ali İhsan Köktürk: Mehmet Haberal&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a katkısı olacaktır


Biz adaylarımızla, aday adayı olan arkadaşlarımızla, örgütlerimizle ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenlerle birlikte birinci parti yapmaya kararlıyız. Hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Bundan en küçük bir kuşkumuz yok. Cumhuriyet Halk Partisi umudun adıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi&[#]8217;nin yaratmış olduğu yoksullaşma ve yolsuzlukları 12 Haziran sonuçlarıyla son bulacaktır.


Sıralamayı herkes kendine göre değerlendirebilir. Bütün aday adayı arkadaşlarımız birbirinden değerlidir. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin bu adaylarla da layıkıyla temsil edileceğini düşünüyorum. Sıralamaya giren bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak&[#]8217;ta hedefine ulaşacaktır.


Haberal sadece Zonguldak&[#]8217;ın değil tüm Türkiye&[#]8217;nin tanıdığı saygın bir bilim adamıdır. Dünyada ki en önemli sempozyumları gerçekleştiren bir insan. Dolayısıyla böyle bir insanın Zonguldak&[#]8217;a mutlaka bir katkısı olacaktır. Türkiye&[#]8217;de ilk organ naklini gerçekleştiren, binlerce insan kurtaran, insanların umudu olan Haberal&[#]8217;ın çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu konuda herhangi bir kuşku da duymuyoruz.



Neriman Posbıyık: Halil Bey&[#]8217;le birlikte güzel hizmetler yapacağız


Çok onurlu ve guruluyum. Siyasi geçmişim ve Halil Bey&[#]8217;in aday gösterilmeyişiyle bu işe soyundum. Çok kısa bir sürede de çok güzel bir noktaya geldim. O nedenle çok mutluyum. Genel merkezim beni çok güzel değerlendirdi. Ali İhsan Bey zaten Parti Meclis Üyemizdi. Sayın Haberal Hocamızda zaten Ankara&[#]8217;dan aday gösterildi. Demek ki beni 28 aday adayından birinci sıraya koymuşlar. Ben bundan dolayı çok mutluyum. Yörem adına çok mutluyum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Zaten bütün amacım da Zonguldak-Ereğli ve Alaplı için bir şeyler yapmaktı. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin listesi de gerçekten çok muhteşem. İnanıyorum ki bu seçimde çok güzel bir sonuçla çıkacağız. Halil Bey&[#]8217;in aday gösterilmemesiyle de demek ki hayırlı böyleymiş. Halil Bey Ereğli&[#]8217;de Belediye Başkanı, Allah nasip ederde Neriman Posbıyık&[#]8217;ta meclise giderse Zonguldak&[#]8217;ta çok güzel şeyler olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.


Ereğli&[#]8217;ye birinci sırayı verdiler diyebiliriz. Ben hiçbir zaman haddimi aşmam ve aşmak da istemem. Mütevazilik benim ön planda tuttuğum bir şeydir. Ama şu bir gerçek ki Sayın Kılıçdaroğlu Ereğli&[#]8217;ye çok önem verdi. Çok güzel bir imaj bıraktı. Ama bende böyle olacağını en baştan biliyordum. Ereğli&[#]8217;ye gelip o potansiyeli görmesi, Halil Bey&[#]8217;e olan ilgisi ve benim onunla olan diyalogum hepsi olumlu olarak yansıdı. Bu süreçte benim performansımı da çok yakinen takip etmişler. Bizim amacımız seçim sonucunda en fazla milletvekili çıkarmak. O zamanda en doğru karar verildi. Diğer aday adayları arkadaşlarımızın da hepsi birbirinden değerli ve hepsini kutluyorum. Birileri mutlaka ipi göğüsleyecektir. Bu bende olmayabilirdim. Şimdi el birliğiyle birlik zamanı. Çok güzel bir çalışma yapıp Allah nasip ederse çok iyi sonuç alacağımıza inanıyorum.



Ali Koçal: Haberal&[#]8217;ın adaylığı da genel merkezin takdiridir.


Cumhuriyet Halk Partisinin Zonguldak&[#]8217;ta birinci parti olmasını arzu ediyoruz ve o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Haberal&[#]8217;ın adaylığı da genel merkezin takdiridir.


İnsanların ülkesine ve milletine hizmet etmesi için illa milletvekili olması gerekmiyor. Bende o yönde bir tercih yaptım. Bizim siyasi görüşümüzün iktidar olması için çalışmalarımı da sürdüreceğim. Onun için de illa milletvekili olmam gerekmiyor.



Halil Posbıyık: Eşimle el ele Zonguldak&[#]8217;ın kaderini değiştireceğiz



Ben yıllardır Ereğli-Zonguldak için bir gayret içerisindeyim. Birikimlerim bir hayli fazla. Belediye Başkanı olarak bu birikimlerimi vermeye devam edeceğim. Ama bu birikimlerimden eşime de destek vermek suretiyle, geriye doğru giden ekonomik ve istihdam yönünden ileri hamleler yaptırmak için el ele verip ben belediye başkanı oda milletvekili olarak çalışacağız. Zonguldak&[#]8217;ın kaderini değiştireceğimize yüzde yüz inanıyorum. Çok mutluyuz.



Harun Akın: İyi niyetle bakacağız ve destek olacağız.


Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Bir yarış içerisinde olduk. Aday sayımız çok fazlaydı ve o yönüyle müthiş bir zenginlik yaşadık. Bu listede olayım olmayayım bütün bilgi ve birimimi vereceğimi, bu mücadelenin içerisinde olacağımı söyledim. Genel merkezimi böyle bir liste hazırladı ve bizim yapacak bir şeyimiz yok. Saygılı olacağız. İyi niyetle bakacağız ve destek olacağız. Hayırlısı olsun.


Haberal sadece Zonguldak değil Türkiye boyutunda da değerlendirmek lazım. Haberal Hocamız uluslararası bir şahsiyet. İnşallah Zonguldak&[#]8217;a katkısı ve faydası olur.





Dr. Recep Erdoğan: CHP&[#]8217;nin yedek oyunculara da ihtiyacı var



Öncelikle tüm Ereğli ve Zonguldak halkına gerçekten çok teşekkür ediyorum. Listede olamamam benim kaybettiğim anlamına gelmez. Listede olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Şu anda maçı tamamen kaybetmiş değilim. Yine partime desteklerim devam edecektir. Bir futbol takımı başkanı olarak da ben bunu bir takıma indirgiyorum ve şöyle diyorum. Bu takımda sahada olacak oyuncular olacakları gibi, yedek oyuncularda olacaktı. Ben şu andan itibaren bir yedek oyuncu olarak, sahada olacak takım arkadaşlarıma, yedek kulübesinden gerekli moral, motivasyon ve her türlü desteği vereceğimi ifade etmek istiyorum. Bu bir ekip işidir bundan sonra bize düşen görevler olacak daha çok çalışıp Ereğli ve Alaplı´yı hak ettiği yere getireceğiz. İnşallah bu süreçte benim yanımda olan tüm Zonguldak halkına sonsuz teşekkür ederim



Turhan Oral: Haberal&[#]8217;ın arkasında iki kişi daha gönderirsek anlamlı olur


En sağlıklı kararı genel merkez verecek, demiştik. Genel Başkanın verdiği karar hepimiz için geçerlidir. Bize partimizi birinci yapmak için çalışmak düşer.


Mehmet Haberal Zonguldak´ı Türkiye gündemine taşıdı, eminin uluslararası düzeyde de Zonguldak´ın sonuçları takip edilecektir. Dünyada kabul gören bir insanı, arkasına en az 2 milletvekili daha katarak gönderirsek bizim için her açıdan iyi olur.


Editör: Pusula Gazetesi