AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti&[#]8217;nin adaylarını tespit ettiğini açıkladı. Bütün adaylara eşit mesafede olduklarını aktaran Uçar, &[#]8220;Süreç tamamlandı, saat 17.00 itibariyle bütün siyasi partiler listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettiler. Bu anlamda AK Partimizin de Zonguldak milletvekili adayları tespit edilmiş oldu. Biz başından beri şunu ifade ettik, bütün adaylarımıza karşı eşit mesafede olduğumuzu hepsinin şanslarının eşit olduğunu ifade ettik. Bu anlamda sayın eski Meclis başkanımız Köksal bey birinci sırada, Prof. Ercan hocamız ikinci sıradan, üçüncü sıradan Özcan arkadaşımız, Hüseyin Yılmaz üçüncü sıradan, mevcut vekilimiz Polat beyde beşinci sıradan aday oldu. Listemizin hem Zonguldak&[#]8217;ımıza hem Türkiye&[#]8217;ye hayırlı olmasını temini ediyoruz. Bizler geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalara bağlı olarak bu dönemde de daha heyecanlı, daha aktif bir şekilde çalışarak burada milletvekili sayımızı arttırma konusunda teşkilatlarımızın çabası, gayreti var. Çok renkli bir seçim geçirileceğine inanıyoruz. Adaylarımız gerçekten Başbakanımızın da başından beri söylediği gibi tabanın ve bütün teşkilatların kabullenebileceği gibi bir liste göndereceğini ifade etmişti. Umut ediyorum bu liste Zonguldak camiamıza çok şeyler kazandırır, Zonguldak&[#]8217;ımıza güzel hizmetler eder&[#]8221; diye konuştu.
İyi bir liste olduğunu aktaran Uçar, &[#]8220;Ben İl başkanı olarak başından beri bunu söylüyorum, bütün adaylarımızın bizim için çok değerli ve eşit olduğunu ifade ettik. İfadeler kullanmadık, kaldı ki aday adaylarımızın hepsi bir birinden çok değerli arkadaşlarımız. Kendilerini kabul ettirmiş isimlerdir. Açıkçası dağılımı iyi yapılmış bir liste olarak görüyorum. Her camiadan isimlerin olduğunu görüyoruz, iyi bir liste olduğunu görüyoruz&[#]8221; dedi.
Gazetecilerin, &[#]8220;Adaylar size göre sürpriz mi oldu?&[#]8221; sorusuna yanıt veren Uçar, &[#]8220;Aslında sürpriz bir isim değil. Açıkçası Ercan hocamız daha önce burada Ereğli bölgesinden siyaseten ön plana çıkmamış ama daha önce ki Rektörlük seçimlerinde ya da akademik camianın içerisinde bir takım yarışlarla gündemde olmuş arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Ama çok dolu bir arkadaşımız, çok heyecanlı bir arkadaşımız. Onun için umut ediyorum yeni genç, dinamik arkadaşlarımız Meclis başkanımızla birlikte çok heyecanlı seçim süreci yaşanacak&[#]8221; şeklinde konuştu.
Kadın aday adaylarının listede olmadığının hatırlatılması üzerine Başkan Hamdi Uçar, &[#]8220;Bu listeleri Genel Merkezimiz yaptı. 4 tane bayan aday adayımız vardı. Liste de bayan arkadaşımız yok. O konuda yorum yapmamız şu saatten sonra da doğru değildir&[#]8221; dedi.

HABERAL&[#]8217;İN ADAYLIĞI
Ergenekon Tutuklusu Mehmet Haberal&[#]8217;in CHP&[#]8217;den Zonguldak Milletvekilliği için birinci sıradan açıklanmasını hatırlatılması üzerine Başkan Hamdi Uçar, &[#]8220;Önemli olan diğer partilerin değil, bizim kendi listemizdir. Diğer partilerin listesi bize avantaj sağlar diye düşünüyoruz. Bana CHP&[#]8217;nin listesinin açıklandığı saatten itibaren CHP&[#]8217;li birkaç tane arkadaşımız, dostumuz listeye karşı olan tepkilerini dile getirdiler. Bize destek vereceklerini ifade ettiler. Belli ki bize avantaj sağlayacak gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Seçim süreci içerisinde tabi ki biz teşkilat olarak bu avantajımızı kullanmaya çalışacağız, lehimize çevirmeye çalışacağız&[#]8221; diye sözlerini tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi