Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta 2010-2011 sezonunda Kilimli Belediyespor, son maçta Geredespor"u 2-0 yenerek Şampiyon oldu ve Spor Toto 3. Lige çıktı.


Ligin son haftasına kalan Şampiyonluk yarışında Sarı-Siyahlılar ipi göğüsledi. Taraftarlar otobüslerle ve kendi özel araçlarıyla Geredeye akını etti. Sabah saatlerinde Kilimli Meydanda toplanan Sarı-siyahlı taraftar, büyük coşkuyla Bolu&[#]8217;ya hareket etti.


Yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Gerede Sahası, görevliler tarafından temizlendi. Saha çizgileri belirginleştirildi, bazı noktalara ise kömür döküldü.


Yaklaşık 2 bine yakın taraftarın izlediği zorlu karşılaşma ilk dakikadan itibaren nefesleri kesti.


Lig boyunda zirvede yer alan takımları tek tek deviren Kilimli Belediyespor için Geredespor´u yenmek o kadar da kolay olmadı.


Raşit Çalık yönetimindeki Kilimli Belediyespor, Ligde en kritik sınav olan Geredespor"u yenerek Şampiyonluğa uzandı. Çalık, Eskişehir Demirspor maçında sürdüğü ilk 11´le takımını Geredespor önüne çıkardı.


Zeminin karla kaplanması nedeniyle futbolcular ayakta durmakta güçlük çekerken, zaman zaman tehlikeli ataklarda oluşturdu. Karşılaşmanın ilk yarısında Kilimli Belediyespor pozisyona girmekte güçlük çekti. Geredespor´un ligde iddiası olmamasına rağmen, sahadaki mücadelesiyle alkış aldı. Futbolcular arasında zaman zaman gerginlikler yaşansa da, maçın hakemi tansiyonu düşürmesini bildi.


Son düdükler beraber çığlına gibi sevinen Sarı-Siyahlı oyuncular taraftarıyla karşılıklı tezahürat yaptılar. Kar üstünde formaları çıkartan ve taraftara yollayan Sarı Siyahlıların mutlulukları görülmeye değerdi..


Maçı izlemeye gelen futbolcuların eşleri, çocukları ve yakınları bu mutlu günlerine ortak oldular.


Kilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Aygün ve Yöneticiler, Antrenör Raşit Çalık oyuncularını tebrik etti.


Konvoy halinde Zonguldak´a gelen Kilimli Belediyesporlu kafileyi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Gazipaşa Caddesi´nde karşıladı.


Kafileyi taşıyan otobüse binen Akdemir başarılarından dolayı oyuncuları, teknik heyeti ve Kulüp Başkanı Engin Aygün´ü tebrik etti.

Editör: Pusula Gazetesi