AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Cevat Kır siyasi çalışmalarını sürdürürken yıllardır istihdam ve iş yalanlarıyla kandırılan seçmenlere yönelik yeni pembe tablolar çizen isim oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın katıldığı yurt dışı iş gezilerinde birlikte çektirdiği fotoğraflarla imaj çalışması yapan Kır, bu defa adı konulmamış bir proje üzerinden beş bin kişiye istihdam sağlanacağı müjdeleyerek pazarlama yoluna gitti. Filyos Projesi başta olmak üzere her seçim döneminde Milletvekilleri&[#]8217;nin verdiği sözleri henüz aday bile olamadan veren Kır&[#]8217;ın hayal satarak nasıl Milletvekili olacağı merak ediliyor.


AK Parti Zonguldak milletvekili adaya adayı Cevat Kır, Türkiye´nin çelik üretiminde önemli şirketlerinden biri olan Çolakoğlu Metalürji´nin Ereğli ve Alaplı çevresinde yer aradığını belirterek, Ereğli ve Alaplı Organize Sanayi bölgelerinde yapılacak düzenleme ile istenilen büyüklükte yer elde edilebileceğini, bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Kır, &[#]8220;Özellikle Ereğli ve Alaplı çevresindeki yetişmiş iş gücü, liman ve duble yol gibi avantajları nedeni ile ülkemizin çelik üretimindeki önemli şirketlerinden Çolakoğlu Metalürji´nin yatırım için öncelikleri arasına girmemizi sağlamıştır. İstenilen büyüklükte bir arazinin tahsis edilebilmesi durumunda kurulacak fabrikada 5 bin kişinin istihdam edilebilecek. Arsaya dair çalışmalar sürmekte. Ereğli ve Alaplı Organize Sanayi bölgeleri birleştirilerek istenilen büyüklükte arsa elde edilebilecek. Bu yönde çalışmalar sürüyor&[#]8220; dedi.


Türkiye´nin 2023 vizyonuna da dikkat çeken Cevat Kır, &[#]8220;Bugün dünya ekonomisinin 17. büyük ekonomisi olan ülkemizin ilk 10´da olması girebilmek Başbakanımızın hedefleri arasında. Ülkemizin böylesi bir hedefi varken Zonguldak´ın kendini bunun dışında görmesi mümkün değildir. Zonguldaklılar olarak bizlerinde bu hedefe katkı sağlamak için maksimum çaba sarf etmemiz gerekmekte. Türkiye büyürken gayet tabi ki Zonguldak´ta büyüyecektir. Ama Zonguldaklılar olarak yeni projeler, yeni fikirler geliştirmemiz gerekmekte. İyi şeyler dilemek yeterli değil, iyi şeyler düşünmek ve yapmak gereklidir. Zonguldak´ta toplumun tüm kesimlerine sesleniyorum; el ele verdiğimizde çok güzel işler başarabiliriz&[#]8221; diye konuştu.

Çolakoğlu Metalürji&[#]8217;nin siyasete malzeme yapılan düşüncesinin ardından Cevat Kır&[#]8217;ın gerekli araziyi bulmak için ne yapacağı merak ediliyor.
Editör: Pusula Gazetesi