Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Belediye Meclisi Üyeleri, Belediye personeli, ailesi, akrabaları ve sevenleri tarafından Alaplı Devlet Hastanesi morgundan alınan Şevket Yönel´in cenazesi, önce belediye lojmanlarındaki evinin önüne getirildi, ailesi ve komşularından helallik alındı. Yönel için evinin önünde yapılan cenaze töreninde, ailesi, komşuları ve sevenleri gözyaşlarına boğulurken, 4 yaşındaki küçük oğlu Berkay Yönel´in itfaiyeci elbisesiyle babasını karşılaması törene katılan herkesi duygulandırdı. Evinin önünden alınarak görev yaptığı Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği´ne götürülen Yönel için ikinci cenaze töreni burada yapıldı. Helallik alınan mesai arkadaşlarının gözyaşlarına boğulduğu buradaki cenaze töreninde bir konuşma yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Şevket Yönel ile 20 yıla uzanan bir arkadaşlığının olduğunu belirterek, &[#]8220;İnsan bu 20 yılda gerek amir olarak, gerek memur olarak, gerek arkadaş olarak bir gün kalp kırmaz mı? Şevket sadece benim değil hiç kimsenin kalbini kırmadı. Bugüne kadar Şevket kardeşimle ilgili bir ufak şikayet, bir ufak sitem daha bana gelmedi. İlk belediye başkanlığı dönemimde zabıtada görev yapıyordu, en ufak bir şikayet gelmedi, herkes tarafından seviliyordu, sevecendi, pırıl pırıldı çok çalışkandı. Mesleğini bu kadar seven insan çok nadir çıkar. Geçen yıl Alaplı´daki bir yangında, benim gözlerimin önünde, alevlerin ve dumanın içine attı kendini; zor çıkardık içeriden, ´Söndürdüm başkanım´ dedi. ´Bir daha böyle canını tehlikeye atma´ dedik, ´Olur mu başkanım, bu bizim işimiz´ dedi. İtfaiyede ne olsa, önce o ortaya atılırdı; ilk müdahaleyi o yapardı. Şakacı bir arkadaşımızdı, şakalaşırdık; bu kez bize kötü bir ´1 Nisan şakası´ yaptı. Biz kendisini çok seviyoruz. Alaplı Belediyesi onu hiçbir zaman unutmayacaktır. Allah evlatlarına, eşine, annesine; ailesine sabırlar versin. Acısı üstünde kalsın. Şevket´in ailesi, bundan sonra bizim Alaplı Belediyesi´nin ailesidir. Kendisine Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, toprağı bol olsun, diyorum. Allah hepimize sabırlar versin&[#]8221; dedi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Amiri Sinan Taşkın da, itfaiye teşkilatının en çalışkan personellerinden biri olan Şevket Yönel´in kaybından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, &[#]8220;Dost canlısı, sevecen, çalışkan bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin, ailesinin, sevenlerinin, itfaiye teşkilatımızın başı sağolsun&[#]8221; diye konuştu.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği önünden alınan Şevket Yönel´in cenazesi, mesai arkadaşlarının omzunda, cenaze namazının kılınacağı Alaplı Merkez Camii´ne kadar taşındı. Evli ve 3 çocuk babası, 22 yıllık devlet memuru Yönel´in cenazesi öğle namazını müteakip, kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından, 690 Evler aile mezarlığında, yine gözyaşları arasında defnedildi.
Editör: Pusula Gazetesi