TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;tan değil Rize&[#]8217;den Milletvekili adayı gösterilmesi yönünde imza kampanyası başlattıkları ileri sürülen dernek başkanları dün bir araya gelerek olayın basına yansıyış şekline tepki gösterdiler.


Devrek-Gökçebey Derneği binasında yapılan basın toplantısına Trabzon İli Yardım Sandığı Başkanı Ahmet Bayrak, Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Devrek-Gökçebey Derneği Başkanı Cevdet Cin, TGC il Temsilcisi Osman Sav ve bazı derneklerin yöneticileri katıldı.


Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, yaptığı açıklamada, &[#]8220;Kamuoyunu meşgul eden ve farklı yerlere çekilen malum konuyla ilgili yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyoruz. Yayınlanan bir deklarasyon yoktur. Yaklaşık bir ay önce dernek ve STK temsilcileriyle sohbet ortamında konuşulan ve henüz şekillenilmeyen konu, kamuoyuna çok yanlış yansımıştır.


Bizim Sayın Köksal Toptan&[#]8217;ın şahsıyla ilgili hiçbir derdimiz yoktur, olamaz. İçinde diğer illerin Zonguldak&[#]8217;taki temsilcileri ve değişik Sivil Toplum Kuruluşlarının da bulunduğu topluluğumuz, şovenizmi aklından bile geçirmez ve bunu yapanlara en büyük tepkiyi verir&[#]8221; dedi.


Amaçlarının Zonguldak&[#]8217;a daha çok yatırım yapılmasının sağlanması olduğunu söyleyen Başar, &[#]8220;Bizim derdimiz; Zonguldak&[#]8217;a hizmet. Birbirleriyle kavga eden, hizmeti düşünmeyen, heyecanı kalmayan iktidar-muhalefet Milletvekillerinin bir daha aday gösterilmemesiydi&[#]8221; dedi.


&[#]8220;TUNCAY KARAKUŞ SOHBETTE BİLE YOKTU&[#]8221;


Ankara&[#]8217;daki Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Karakuş ile bu olayla ilgili konuşulmadığını hatırlatan Başar, &[#]8220;Ayrıca; Bu olayla hiç alakası olmayan, sohbet ortamında bile bulunmayan Ankara&[#]8217;daki Zonguldaklılar Derneği Başkanı&[#]8217;nın olmayan deklarasyona imza attığının söylenmesi ve bunun üzerinden çamur atılması ne kadar etiktir? İki medya kuruluşunun bölgemizde üstü küllerle örtülen ve hiç kimsenin de taraf olmak istemediği bölgecilik ve şovenist duygularını yeniden gündeme getirerek kendi aralarındaki meseleleri bu şekilde kamuoyu ile paylaşmaları ve buna Başbakanın adını dahi karıştırılması bizleri üzmüştür. Asıl bölücülük, ortada şovenimizden eser yokken varmış gibi gösterilmektir. Bizler, kamuoyunda bu tür hadiselerin olmaması için çaba gösterirken kişisel çatışmaların bölgeye yansıtılmasının yanlış olduğu kanaatindeyiz. Kamuoyunun böyle tehlikeli ve sakat fikirlere yönlendirilmemesi konusunda basını duyarlı olmaya çağırıyoruz&[#]8221; dedi.Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, &[#]8220;Kim olursa olsun kesinlikle bu fikirde olan arkadaş bu grupta olamaz. Çünkü hepimiz Zonguldak için bir arada olduk. Biz geleceği nasıl şekillendireceğiz, biz insanlar nasıl birlikte hareket edecek ona bakarız. Zonguldak&[#]8217;ta Ali orada, Veli burada beni ilgilendirmiyor. Ben Zonguldaklıyım. Ekmeğimi burada yiyorsam burada mücadele vereceğim. Yani kimse beni şuralıdır, buralıdır diyemez. Nereli olursam olayım ben Zonguldaklıyım. Ne kadar Artvinliysem o kadar da Zonguldaklıyım. Hepimiz çarkta birer dişliyiz. Bir dişli kırılırsa çark dönmez&[#]8221; dedi.


Devrek-Gökçebey Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Cin ise, &[#]8220;Bizim burası için çalışan insanlar için sözümüz yok zaten. Çalışmıyorlarsa onu zaten siyasi partiler değerlendirir&[#]8221; dedi.


Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın ise Zonguldak&[#]8217;ta bulunan sivil toplum örgütleri olarak ne kadar başka yerlerden gelsek de bizim birinci hedefimiz Zonguldak&[#]8217;tır. Zonguldak&[#]8217;ın gelişmesi, ileri gitmesi, homojen kültürün, o güzel kültürün beraberce paylaşılması Zonguldak&[#]8217;ımızın daha ileri gitmesi için çalışma ortamımız var. Ama bunu değişik bir şekilde yorumlar getirenin bizim içimizde olması söz konusu bile olamaz. İçimizde barınamaz&[#]8221; dedi.


__


UÇAR; DERNEKLER DEĞİL BAŞBAKANIMIZ KARAR VERİR&[#]8221;,


Gelişmeleri değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise şunları söyledi;


&[#]8220;Böyle bir açıklama çok çirkindir. Bizim partimizin kırmızıçizgileri var. Dinsel milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ile ilgili durumların kesinlikle bizim partimizin içerisinde olmadığını hep söylüyoruz. Buna rağmen bir takım örgütlerin, çevrelerin teşkilatımızın içerisindeki ahengi bozma yönündeki açıklamaları açıkçası bizi çok bağlamıyor. Onların kendi düşünceleridir. Ama bu imza ile ilgili sorumlu kişilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde bu yazıyla ilgili gazeteye tekzip gönderdiklerini ama tekzip etmediklerini, onun üzerine de basının karşısına çıkacaklarını ifade ettiler.


Kimin nerde olacağına veya nereden aday gösterileceğine sivil toplum örgütleri değil Sayın Başbakanımız karar verir. Birilerinin imzasıyla olmaz&[#]8221;.



KARAKUŞ; NE BİLGİM VAR NE İMZAM


Ankara Zonguldaklılar Dernek Başkanı Tuncay Karakuş ise bahse konu konuyla ilgili yakından uzaktan alakası olmadığını belirterek üzüntüsünü ifade etti. Karakuş yaptığı açıklamada; &[#]8220;


&[#]8220;Bugünkü gazete haberlerinin bir kısmında Milletvekilliği seçimleri öncesinde TBMM Başkanlarımızdan Sayın Köksal Toptan ile ilgili olarak; &[#]8216;Köksal TOPTAN &[#]8216; ı istemiyoruz&[#]8217; şeklinde bir kampanya başlatıldığı ve bu kampanyaya şahsımın da imza atıp destek verdiği şeklindeki haberler bizleri derinden yaralamıştır.


Ne Ankara Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;ni temsilen nede şahsımın iddia edildiği gibi bir düşünce içinde olması ve imza atması söz konusu değildir, olmayacaktır.


Şahsım ve derneğimizin bu asılsız haberle ilgili hiçbir alakası bulunmamaktadır. Tamamen uydurmaca ve gerçek dışı bu konu üzerinden spekülasyon üretmek ve kamuoyunu yanıltmanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu tür konu, söylem ve yaklaşımlardan Zonguldak&[#]8217;a geçmişte hiçbir fayda gelmediği gibi bundan sonra da gelmeyecektir.


Tüm basın mensuplarına ve kamuoyuna saygılarımla bildiririm&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi