CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı, Neriman Posbıyık, eşi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte Çaycuma İle Teşkilatı&[#]8217;nı ziyaret ederek destek istedi. Eşi Halil Posbıyık&[#]8217;ın sayesinde aday adaylığı konumunda bulunduğunu söyleyen Neriman Posbıyık; &[#]8220;Atatürkçü, laik, ülkesine bağlı, bilgili- görgülü öğrenciler yetiştirmiş bir öğretmen, bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev almış bir kişiyim. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanlığını sürdürüyorum. Bölgemde köylere kadar Neriman Posbıyık&[#]8217;ın ne olduğunu olumlu yönde anlattığıma inanıyorum.Kendime güvenerek, mücadeleci, tuttuğunu koparan kişiliğe sahip liderlik vasfım ile yola çıktım. Çok şanslıyım, çünkü yanımda siyasetin duayeni, Türkiye&[#]8217;de tanınan bir siyasetçi olan eşim var. Artık piştiğimi düşünüyorum.


Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Ancak Zonguldak hep ötelendi, iteklendi. Hiçbir milletvekili Zonguldak için bir şey yapmadı. Hepsi korkak, pısırık, istemesini bilmeyen oldu. Muhalefet olmak eli kolu bağlı olmak değildir. Kemal Kılıçtaroğlu&[#]8217;nun genel başkan olmasında bile hayır vardır diyorum. Verdiği sözü tutan dürüst bir insan. Oy potansiyeli adaylar çıkarmamız gerektiğini söyledi. Bakın, Ereğli Halil Posbıyık&[#]8217;ı bırakmıyor, çünkü güveniyorlar, rahat uyuyorlar. Beni Halil Posbıyık yetiştirdi. Türk kadınının cesaretini, hünerini ve başarısını göstermek için eşimin de onayını alarak aday oldum. Eşimle birlikte tek aday iki yürek olarak çalışcağız. Hedefimiz en az 4 milletvekili bir tanede bakan çıkarmak.


Sayın Kılıçtaroğlu&[#]8217;nun sağduyuludur, doğru sıralamayı yapacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.


Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık ise mevcut milletvekillerinin hiçbir hizmet yapmadığını ve hizmet yapmayana saygı duymadığını söyledi. Posbıyık; &[#]8220; Karşı taraf cengâver olduğu için mesafe kat etti. Biz hala yuvarlanıp duruyoruz. Bizim olan kırsaldaki oyları alamıyoruz. Bir yerlere baş olmak için Zonguldak&[#]8217;ı mahvediyorlar. Zonguldak milletvekilleri korkak, pısırık, yürekli adam değiller. Bu bölgede sadece konuşan bemin. Hemen hemen her gün mahkemeye giriyorum. Zonguldak&[#]8217;tan ses seda çıkmayınca Ankara diyor ki; &[#]8220;Bunların keyfi yerinde&[#]8221;. Sesini yükseltmeyen bölgeler ekonomik ve istihdam yönünden batacak&[#]8221;diye konuştu.


İlçe Başkanı Şeref Köktürk, aday adaylarının hepsinin nitelikli olduğunu belirterek genel merkezin sıralama yapmakta zorlanacağını söyledi. Köktürk, yıllarca siyasetin içinde olan Neriman Posbıyık&[#]8217;a başarılar dileyerek eşi Halil Posbıyık kadar etkili konuştuğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi