Kuruma bağlı müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Üzülmez, Kozlu ve Armutçuk´ta istihdam edilmek üzere açılan sınavda başarı gösteren adaylardan, kurumun Beden Gücü Yönetmeliği doğrultusunda gerekli sağlık raporu da isteniyor.
Uygun rapor alamayan madenci adayları sınavı kazanmış olsa dahi işe alınmıyor.
Kurayı kazananlardan 100 civarındaki kişinin, sağlık sorunları, askerliğe elverişsiz raporları bulunması ve ikametlerinin istenilen bölgelerde olmaması gibi nedenlerle haklarını kaybettiğini anlatan yetkililer, şu anda asil listedekilerin büyük çoğunluğunun sağlık raporu alma işlemlerinin tamamlandığını kaydettiler.

-ALKOL NEDENİYLE RAPOR ALAMADI-
3 bin kişi arasına giren Mustafa Karagöz (29), sağlık raporu almak için Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.
Maden ocağında istihdam edilerek ailece yaşadıkları maddi zorlukları aşmayı hayal eden Karagöz, heyet raporunda, TTK Genel Müdürlüğünün ´´Yer Altında Pano Ayak Üretim İşine Yeni Alınacak Elemanlarda Aranılacak Sağlık Şartları´´na uygun olmadığının belirlenmesi üzerine hayal kırıklığı yaşadı.
Alkol bağımlılığı bulunduğu gerekçesiyle aranan şartlara haiz olmadığı ittifakla karar verilen sağlık raporunun ardından Karagöz´ün yerine yedeği olarak belirlenen kişinin istihdam edilmesi kararlaştırıldı.

-HARABE EVDEKİ DRAM-
Karagöz, AA muhabirine, babasının yaklaşık 19 yıl önce kanserden yaşamını yitirdiğini, harabe durumdaki evde zihinsel engelli ağabeyi ve ablasının yanı sıra annesi ile birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.
Annesinin babasından kalan maaşı aldığını, kendisinin de daha önce kaçak maden ocaklarında çalışarak ailesine katkı sağladığını anlatan Karagöz, şunları kaydetti:
´´TTK´ya işe alınarak 1100 TL civarındaki maaşla yaşadığımız zorlukları aşacağımıza inanıyorduk. Her şey sağlık raporuna kadar yolunda gitti. Sağlık raporunda alkol bağımlısı olduğum belirtilince, işe girme hakkını kaybettim. Daha önceki yıllarda elime geçen parayla çok içki içiyordum. Sefaletimizi ancak böyle katlanabileceğimi düşünüyordum. Fakat, 3 yıldır ara ara alkol kullanıyordum. Ben bağımlı değilim. Şu anda TTK´da içki içen yok mu? İşimi geri istiyorum. Tekrar rapor çıkartmak için müracaatta bulunacağım. Ailemi sefaletten kurtarmak için başka şansım yok. Yetkililerden yardım bekliyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi