Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, beraberinde Şube Sekreteri Serdar Araz, Mali Sekreter Birsen Kalafat ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni ziyaret etti. Ziyarette KGD Genel Sekreteri Sinan Çetinbakış, KGD Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sezgin ve gazeteciler hazır bulundu.


Basın özgürlüğünün kısıtlanmasına rağmen yerel basının üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığı ifade eden Dizdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: &[#]8220;Her şeyin kısıtlandığı bir dönemde yerel basınımız insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkıyor. Özgürce yazıp, düşünüp bütün bunları halk ile paylaşmanız bizi mutlu ediyor. Yeni Yönetim Kurulunuzu kutluyor, hayırlı olsun diliyorum&[#]8221;


Türkiye&[#]8217;de 12 Eylül&[#]8217;den sonra siyasallaşma yozlaştığı gibi, demokratik kitle örgütlerinin de yozlaştığını dile getiren Dizdaroğlu: &[#]8220;Bize eskiden, &[#]8216;TTK kapatılacak, küçülecek&[#]8217; deselerdi, &[#]8216;Mehmet Haberal hapse girecek&[#]8217; deselerdi bunlara gülüp geçerdik. Yarın kimin başına ne geleceği belli değil. Bu hale geldik&[#]8221; dedi.


Çatalağzı Belediyesi&[#]8217;nde toplu iş sözleşmesini bağıtladıklarını ifade eden Dizdaroğlu, Muslu, Gelik ile Kozlu Belediyelerinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinin başladığını bildirdi. Dizdaroğlu, Bakacakkadı ve Karaman Belediyeleri ile ise önümüzdeki aylarda masaya oturacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi