Ereğli&[#]8217;de AK Parti aday adayı işadamı Arslan Keleş, Keleşler Park Otel&[#]8217;de düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi.


Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen temayül yoklaması ve aday adaylığı sürecini değerlendiren Keleş, gazetecilerin sorusu üzerine, &[#]8220;Halil Posbıyık&[#]8217;ın aday olamamasından bir AKP&[#]8217;li olarak sevindim. Posbıyık, eğer aday olsaydı, CHP Zonguldak&[#]8217;ta bir milletvekili çıkarabilirdi. Artık o şansıda kalmadı. AKP 5 milletvekili çıkartacak&[#]8221; dedi.


Keleş, düzenlediği basıl toplantısında şunları kaydetti:


&[#]8220;Tüm adaylara şu soru soruluyor. Niçin aday oluyorsunuz? Bunun klasik cevabı vardır ve şöyledir, Ülkeme, bölgeme ve aziz Zonguldaklılara hizmet etmek için. Bu bir vizyondur. Kabul etmek gerekir ki bu vizyona sahip olmak, aynı zamanda, ulusal ve dünya çapında bir bakış açısına sahip olunmasını gerektirir. Bu da bir birikim meselesidir ve yönetsel çapın yerelden bölgeye ve ulusa boyutlanması şeklinde ifadesini bulur. AK Parti&[#]8217;den aday adayı olmak ayrıcalıktır. Siyaset zamanlaması açısından kısa bir zaman dilimi içinde Türkiye&[#]8217;ye çağ atlatan, inanılması güç hizmetlere imza koyan bir partiden aday adayı olmak bile insana onu ve gurur veriyor. Ayrıca tüm zorluklara rağmen yapmış olduğunuz iş size keyif veriyor. Benimle aynı onuru paylaşan aday adayı arkadaşlarıma adaylık yarışında başarılar diliyorum. AK Parti sadece klasik anlamda bir hizmet partisi değildir. AK Parti, Türkiye&[#]8217;yi demokratik bir dönüşüme uğratan, çağdaş demokrasilerin kulvarına taşıyan öncü ve bir vizyon partisidir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın önderliğinde gerçekleştirilen çağdaş dönüşüm politikaları ile ona bağlı dev hizmetlerin, 12 Hazirandan sonra boyutlanarak; süreceğine inancım tamdır. Ben bunun Zonguldak&[#]8217;ta da boyutlanarak sürmesi, ve kömür maden ocağındaki sınai kentleşme süreci 163 yıldır süren maden emekçileri kentinin Türkiye&[#]8217;ye paralel olarak daha müreffeh ve çağdaş bir kent haline gelmesi mücadelesine katkı sağlamak için aday adayı oldum. Şuna inanıyorum ki, geleceğini düşünen Zonguldak halkının geçen seçimlerde de kendisini gösteren teveccühü, önümüzdeki seçimlerde AK Parti&[#]8217;yi Zonguldak&[#]8217;ta bu kez rakipsiz bir parti yapacaktır. AK Parti olarak Zonguldak&[#]8217;ta seçimi 5-0 kazanmak azmindeyiz. Ak partinin buna kesinlikle muktedir olduğuna inanıyorum. Tabii benimde, bölgemiz için üzerinde çalıştığım, partimizin üst kademelerine taşımayı düşündüğüm bölgesel problemlerim var. Bu projeler, doğal olarak, Zonguldak&[#]8217;ın diğer ilçeleriyle birlikte Kdz. Ereğli&[#]8217;yi de kapsıyor. Şu var ki bunlar, adaylık süreci içinde kamuoyu ile paylaşabilecek projeler. Bu açıdan şimdiden açıklanması parti teamüllerine denk düşmüyor. AK parti iktidarı Türkiye için şanstır. Bu şansın hem Türkiye genelinde ki ve Zonguldak&[#]8217;taki somut gelişme ve ürünlerini iki dönemdir yakından yaşıyoruz Şuna kesinlikle inanıyorum.


Haziran seçimlerde yeniden tek başına iktidara gelecek olan partimiz, Zonguldak&[#]8217;ta da 5-0&[#]8217;lık bir sonuçla, muhalefete demokrasi tarihi boyunca unutamayacağı bir hezimet yaşatacaktır.&[#]8221;

Keleş, gazetecilerin &[#]8216;Halil Posbıyık&[#]8217;ın aday olamaması konusunda ne düşünüyorsunuz?&[#]8217; sorusunu, &[#]8220;Halil Posbıyık&[#]8217;ın aday olamamasından bir AK Parti&[#]8217;li olarak sevindim. Posbıyık, eğer aday olsaydı, CHP Zonguldak&[#]8217;ta bir milletvekili çıkarabilirdi. Artık o şansıda kalmadı. AK Parti 5 milletvekili çıkartacak&[#]8221; şeklinde cevapladı.
Editör: Pusula Gazetesi