Vakıfbank ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) arasında protokol imzası yapıldı.
Vakıfbank&[#]8217;ın sağladığı finansal kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade ve kolay ödeme koşulları ile reel sektörün hizmetine sunmaya devam ettiği belirtilen imza töreninde konuyla ilgili bilgi verildi.
T. Vakıflar Bankası Ticari Bankacılık Başkanı Öcal Ağar ve Zonguldak Şube Müdürü Ahmet Turan ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir&[#]8217;in katılımıyla Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nda düzenlenen törende ZTSO üyelerinin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, içinde cazip kredi seçeneklerinin de yer aldığı protokol imzalandı. Protokol kapsamında, üyelere 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi de sunuluyor. ZTSO üyeleri, imzalanan bu protokolle Vakıfbank&[#]8217;tan işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 80&[#]8217;den başlayan faiz oranıyla kullanılabilecekler. Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihtiyaç kredileriyle orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı da sağlanan pakette ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayri nakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer aldığı belirtildi.
T. Vakıflar Bankası Ticari Bankacılık Başkanı Öcal Ağar yaptığı konuşmada, &[#]8220;Vakıfbank olarak Zonguldak ekonomisine önem veriyoruz. Pazar payımızı ve işletmelere sağladığımız desteği önümüzdeki aylarda artırmak niyetindeyiz. Bunla ilgili de şube müdürümüz koordinasyonluğunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu protokolde bulunan ürün ve hizmetler değil bunun dışında dünya bankasının enerji verimli kredilere destek olduğunu TURSEP kredilerine Avrupa yatırım bankası kaynaklı ek olarak işletmelerimizin hizmetinde olduğunu beyan etmek isterim. Nisan ayı içerisinde KOSGEB&[#]8217;in faiz destekli kredileri tekrar devreye alınacak. Bu krediler konusunda da şubelerimizin firmaların nasıl üye olacakları bilgisi mevcuttur. Tüm işletmelerimizin ve üyelerimiz yararlanmaları konusunda şubelerimize bekliyoruz. TSO&[#]8217;nun verdiği destek için teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan TSO Başkanı M. Salih Demir ise &[#]8220;Vakıfbankla protokol imzalayacağız. Vakıfbank&[#]8217;tan çok şeyler bekliyoruz. Vakıfbank&[#]8217;ın bizim üyelerimize hem ucuz hem de kaliteli kredi vermesini istiyoruz. Bu nasıl olacak, başkanımız bunu bizden daha iyi biliyor. Bizim işadamlarımızı yönlendireceğiz. Vakıfbankla inşallah hayırlısı olur. Herkese hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Vakıflar Bankası Başkanı Öncal Ağar ve TSO Başkanı Salih Demir tarafından protokol imzası yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi