Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin yapılan olağan toplantısında yeni görev dağılımı gerçekleştirildi. Toplantıda gündemdeki konular ve dernek faaliyetleri ele alındı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz´ün önerisiyle gündeme alınan başkanlık değişimi maddesiyle ilgili yönetim kurulu üyeleri görüşlerini dile getirdiler. Tüzüğün ilgili maddesine göre her altı ayda bir kongreye gitmeden yönetim içinde görevlendirmelerin yeniden yapılabileceğini hatırlatıldı. Davet üzerine toplantıya katılan Danışma Kurulu üyelerinin de görüşlerinin alınmasının ardından Yönetim Kurulu içinde görev değişiklikleri yapılması konusunda oy birliği ile değişiklikler gerçekleştirildi. Buna göre Ayşe Mert Yönetim Kurulu Başkanlığı´na Sinan Çetinbakış Genel Sekreterliğe, Sina Çıladır ise Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi. Başkanlık görevine nokta koyan Atilla Öksüz ile önceki görev dağılımında Genel Sekreter olarak görev yapan Çetin Sezgin yeni görev dağılımında Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldılar. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına nokta koyan Atilla Öksüz, &[#]8220;4 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığım Karaelmas Gazeteciler Derneği´nde son 3 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Bu süreçte işlerimin yoğunluğundan ötürü fazla zaman ayıramayacağım için böyle bir değişikliğe ihtiyaç olduğu düşüncesini uzun zamandır arkadaşlarımla paylaşıyordum. Hem yönetim kurulu üyelerimiz hem Danışma Kurulu üyelerimizden toplantıya katılabilenlerle yaptığımız değerlendirme sonrası yeni yönetim kadrosu şekillenmiş durumda. Her zaman savunduğumuz mesleki ilkeler ve kentsel hassasiyetlerimiz konusunda geçen 9 yılda çok aşama kat ettiğimizi ve elbirliği ile örnek bir basın meslek örgütü oluşturduğumuzun farkındayız. Temennilerin ötesinde çaba göstermenin, sürece dahil olmanın önemini her zaman savunduk ve paylaştık. Aynı hassasiyetlerimiz ve çabalarımız bundan sonra da devam edecektir. Yönetim kurulumuz ve tüm dernek üyelerimize gösterdikleri çaba ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimizin çalışmalarında desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ayşe Mert arkadaşımız başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Yönetim Kurulu Başkanlığı´na getirilen Ayşe Mert ise, &[#]8220;Bana gösterilen bu güvene çok teşekkür ediyorum. Bu görevde olmanın getirdiği çok önemli sorumluluklar var. Osman Sav ve Atilla Öksüz´den sonra bu görevde bulunmanın zor olduğunun farkındayım. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle hareket ederek aldığım noktadan daha ilerisine getirmek en azından aldığım noktada görevimi noktalamak hedefindeyim. Atilla Öksüz ve diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav ve danışma kurulu üyeleri Öksüz´e teşekkür ederken Mert ve görev alan diğer isimlere başarılar diledi
Editör: Pusula Gazetesi