Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurula, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur, Amasra Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, Halk Bankası Bartın Şube Başkanı Birgül Altay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Esnaf Kefalet Kooperatifine üye esnaflar katıldı. Divan Başkanlığını Ulus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Cüre&8217;nin gerçekleştirdiği genel kurulda Amasra Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sağırosman&8217;ın açış konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu.


Timur: Sözlerim yanlış anlaşıldı


Faaliyet raporunun oylanmasının ardından söz alan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur konuşmasında Amasra&8217;ya yapılan hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Amasra&8217;da gerçekleştirilen hükümet yatırımları için Milletvekili Tunç&8217;a teşekkür etti. Başkan Timur basında yer alan &8216;hükümetten kuruş almadık&8217; şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını da belirterek; &8220;Hükümetin son yıllarda Amasra&8217;ya önemli yatırımları oldu. Bu nedenle Milletvekilimiz Yılmaz Tunç&8217;a teşekkür ediyorum. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum&8221; dedi. Halk Bankası Bartın Şube Müdürü Birgül Altay&8217;da genel kurulda yaptığı konuşmada, Halk Bankası olarak daima esnafın yanında olduklarını, her konuda kendilerine yardımcı olmak için hazır olduklarını kaydetti.


Esnafımıza gerekli desteği veriyoruz


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında genel kurulun Amasra esnafına ve ilçeye hayırlı olmasını diledi. Esnafların toplumun en önemli kesimini oluşturduğunu anlatan Milletvekili Tunç, &8220;Esnaflarımızın durumunu iyileştirmek için gereken çalışmaları yaptık ve yapıyoruz. 2002 yılında esnaf Halk Bankası&8217;ndan yüzde 59&8217;la kredi alabilirken bugün yüzde 5&8217;e düşürdük. Çiftçimiz Ziraat Bankası&8217;ndan yüzde 49&8217;la kredi alabilirken bugün yüzde 5&8217;le kredi alabilir hale geldi. Kosgeb aracılığıyla imalatçı olsun olmasın tüm esnafımıza faizsiz finansman desteği sağladık. Bartın&8217;da da esnafımıza 20 milyon TL faizsiz Kosgeb desteği sağladık&8221; diye konuştu.


Milletimiz gerçekleri görüyor


Son 8 yıl içerisinde ekonomi başta olmak üzere eğitim, sağlık, bayındırlık, adalet, tarım, turizm, sanayi her alanda ülkenin büyük bir kalkınma hamlesine girdiğini 81 vilayetin adeta şantiyeye döndüğünü ifade eden Milletvekili Tunç, bu hizmetlerden Bartın&8217;ın da nasibini fazlasıyla aldığını kaydetti. Bartın&8217;da gerçekleştirilen kamu yatırımlarının tutarının 500 milyon TL&8217;ye yaklaştığını da ifade eden Tunç; &8220;Geçmişte banka hortumlarına giden milletin kaynakları artık en ücra köyümüze kadar asfalt olarak gidiyor, doktor olarak gidiyor. Musluklardan su olarak akıyor. Esnaf ve çiftçimize destek olarak gidiyor. Sanayicimize teşvik olarak gidiyor. Artık tek kuruşu dahi zayi etmeden milletimizin hizmetine sunan bir iktidar var. Yapılan icraatları milletimiz görüyor. Bundan sonra da daha iyisinin yapılacağına olan inancı nedeniyle de anketlerde AK Parti oylarını yüzde 50&8217;nin üzerine çıkıyor&8221; şeklinde konuştu.


Amasra bize emanettir


Amasra&8217;nın Fatih Sultan Mehmet&8217;in emaneti olduğunu ve dünyanın gözbebeği olarak nitelendirildiğini belirten Milletvekili Tunç, Amasra&8217;daki turizm potansiyelini artırmak için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Amasra için gerçekleştirdikleri icraatların bedelinin 100 milyon TL&8217;ye yaklaştığını ifade etti. Konuşmasında ilçedeki yatırımlarla ilgili daha önce yaptığı açıklamaları tekrar eden Milletvekili Tunç, &8220;Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Projesini yatırım programına aldık. Etüd, fizibilite ve proje çalışmalarını tamamladık. 2011 yatırım programında inşaat işinin başlaması öngörülüyor. 10 milyon TL&8217;lik bu proje için bu yol 2 milyon TL ödenek ayırdık. Amasra Adalet Sarayı inşaatın başladık ve kaba inşaatı bitirdik. 3 bin metre kapalı alan ve 4 katlı taş kaplamalı olarak inşa edilecek olan Amasra Adalet Sarayını bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açacağız&8221; şeklinde konuştu.


Amasra Bartın&8217;a daha da yakınlaşacak


Bartın-Amasra duble yolunu 2009 yılında başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, genel kurula katılanlar tarafından ilgiyle takip edilen konuşmasında 15 kilometrelik yolu iki yılda tamamladıklarını ve 15 milyon TL&8217;lik harcama gerçekleştirdiklerini anlattı. Ahatlar-Kaleşah yolunu tamamladıklarını, duble yol çalışmalarının Çakraz&8217;a kadar devam edeceğini de belirten Tunç, Çakraz-Kurucaşile yolunun proje çalışmalarını tamamladıklarını, yakında ihaleye çıkılacağını söyledi. Milletvekili Tunç, &8220;Bunun yanında Amasra yeni yola alternatif olarak, eski yolda da genişletme çalışmalarını yaptık. Kaldırım ve duvar çalışmaları gerçekleştirdik. Eski yolda genişletme çalışmalarına yine devam edeceğiz. Bostanlar Köyü ile Amasra arasında tünel projesini başlattık ve tünelin yapımı da kısa sürede başlayacak. Tünel açıldıktan sonra Bartın-Amasra arasındaki mesafe çok kısalacak&8221; ifadesini kullandı.


Yarım kalan yatırımları da tamamladık


Amasra Öğretmenevi&8217;ni 2011 yılı yatırım programına aldıklarını belirten Milletvekili Tunç, &8220;100 yataklı 3 milyon TL proje bedeli olan öğretmenevi Amasra için büyük bir eser olacak. Amasra&8217;ya stadyumun yanına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzce Kapalı Spor Salonu yapılacak. Proje 2011 yılı yatırım programına alındı. Amasra&8217;daki bu eksiklik de giderilmiş olacak. Yine Amasra Müzesinin onarımını gerçekleştirdik. Diğer tarihi eserlerini onarımı ve Fatih Sultan Mehmet heykeli için gerekli ödenekler aktarılmış durumda. Amasra&8217;da 25 bin metrekare kilit parke taşı Beldes Projesi kapsamında döşendi. Kaleiçi, Boztepe, Fatih Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallenin toz ve topraktan kurtarıldı. Ak Parti hükümetlerinin birinci döneminde de ilçede yarım bırakılan yatırımlar tamamlandı. Amasra İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası, Sahil Güvenlik Komutanlığı Amasra Eğitim Tesisleri ve Heliped inşaatı, Amasra-Tarlaağzı Balıkçı Barınağı, Amasra Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama oteli inşaatları tamamlandı&8221; dedi.


Zararlı yatırıma izin vermeyiz


Toplantıda bazı katılımcıların termik santral ile ilgili sorularını da cevaplayan Milletvekili Tunç, Amasra&8217;ya termik santral konusunun sürekli gündemde tutularak, siyasi malzeme yapıldığını, Amasra&8217;ya zarar verecek bir faaliyete izin vermeyeceklerini defalarca açıkladıklarını söyledi. TTK&8217;da üretimin artırılması için kamunun yanında özel sektörün de devreye sokulduğunu belirten Milletvekili Tunç, TTK&8217;ya 2009 yılında 3000 işçi aldıklarını, Amasra Müessesesine de 200 işçi aldıklarını ifade etti. Özel sektörün termik santral ÇED başvurusu olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bu başvurunun termik santral yapılacağı anlamına gelmediğini ve Amasra Tarlaağzı ve Gömü köyleri için yapılan ÇED başvurularının reddedildiğini söyledi. Sürecin Delikliburun ve Filyos için sürecin devam ettiğini belirten Tunç, konunun teknik ve hukuki boyutlarının olduğunu, Çevre ve Orman Bakanı&8217;nın Bartın&8217;ı ziyaretinde ifade ettiği 6 şartın buralar için de geçerli olduğunu, kimsenin bu konuda endişe etmemesi gerektiğini söyledi.


Yüksekokul çalışmaları sürüyor


Milletvekili Tunç konuşmasında, Amasra&8217;ya daha fazla turist gelmesi için 100 milyon lirayı bulan yatırım gerçekleştiren bir iktidarın Amasra&8217;da turizme zarar verecek bir faaliyete müsaade etmesinin söz konusu olamayacağını da belirtti. Amasra&8217;ya Yüksekokul istiyoruz diyen bazı katılımcılarında taleplerini de yanıtlayan Milletvekili Tunç, bu konuda da Bartın Üniversitesi Rektörlüğünün gerekli çalışmaları başlattığını ifade etti. Tunç, Kurucaşile ilçesine Gemi, Yat ve Ahşap Tekne üzerine, Ulus ilçesine Ormancılık ve Organik Tarım üzerine, Amasra&8217;ya da turizm üzerine bölümlerin açılması ile ilgili onayların alındığını, binalarla ilgili Kurucaşile ve Ulus ilçelerinde bir sorun olmadığını, Amasra&8217;da ise yer konusundaki sorunu çözmek için çalıştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Mehmet Sağırosman güven tazeleyerek Amasra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı&8217;na yeniden seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi