Ak Parti teşkilatının Pazar günü yapılan temayül yoklamasında ilk 10&[#]8217;a giren aday adayları çıkan sonucu Pusula&[#]8217;ya değerlendirdiler. Çoğunluğun beklediği sonucun ortaya çıktığını belirten aday adayları temayül yoklamasında destek veren herkese teşekkürlerini ilettiler.


Temayül sonucunun belirleyici değil sadece yol gösterici olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, aday adaylarına hem iş hayatlarında hem de siyasi hayatlarında başarılar diledi. Başkan Uçar ve temayülden çıkan 10 milletvekili aday adayı Pusula&[#]8217;ya yaptıkları değerlendirme de şunları söyledi:



Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar: 2002 ve 2007 seçimlerinde de temayül yoklaması yapıldı ama bu dönemde hem aday adaylarımızın fazla olması hem de 2011 seçimlerinin partimiz ve ülkemiz adına çok önem arz etmesi ayrı bir heyecan yarattı. O nedenle öncelikle bizden aday adayı olan bütün arkadaşlarımızı, bu süreç içerisinde büyük bir olgunlukla, medeni bir şekilde süreç içerisinde bize katkı sağladıkları ve çalışma yaptıklarını gözlemledik. O nedenle hepsini tebrik ediyorum. Siyasi hayatlarında da iş hayatlarında da başarılar diliyorum. Tabi netice itibariyle çıkan sonuçların belirleyici değil yol gösterici olduğunu bilmelerini isteriz. İlk 10 sırada hemen hemen tahmin ettiğimiz gibi oldu.


Teşkilat mensuplarının, eski il başkanımızın, ilçe başkanımızın ön sıralarda olması beklenen sonuçtu. Ahmet Çolakoğlu için en çok oy Çaycuma ilçemizde olduğu için ve ilçe başkanı olması münasebetiyle ona oy çıkması normaldir.



Celil Uzun: Ben öncelikle bu sonucun ortaya çıkmasında, daha önce teşkilatıma sorarak, güvenerek aday adayı olmuştum. Desteklerini almıştım. Sağolsun başta il başkanımız, ilçe başkanımız, bütün teşkilatımız bize destek verdi. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak&[#]8217;ta gerçek teşkilatçı olduğumu dostlarım teyit edilmiş oldu. Benim için önemli olanda buydu. Milletvekili adayı olmasam bile bu sonuç milletvekili olmam kadar önemlidir. Ben sadece teşkilatıma güvendim.


Birinciliği bekliyordum desem idealist konuşmuş olurum. Ama en azından ilk 5&[#]8217;in içerisinde olacağımı tahmin ediyordum. Çünkü gittiğim her yerde bunu gördüm. Birinci olmak benim için çok gurur verici bir olay oldu.


Geçen sefer ben il başkanı olduğum için birinci çıktığım söylenmişti. Ama bu sefer 3 senedir teşkilatlarda görev yapmadığım halde hatta bir kongre süreci yaşadık ve bir kısım arkadaşlarımızın bizim karşımızda çalışmalar yapmalarına rağmen bu temayülden birinci çıkmam yeniden birlik beraberliğimizi sağlamış olduğumu gösterdi. Ben inanıyorum ki genel merkezde iki dönemdir birinci olan bir insanın mutlaka göz önünde bulunduracağını düşünüyorum ve öyle olacağına da kanaatim sonsuz. Bundan sonraki bütün çalışmalarımı da onun üzerinde yapacağım. Başarılı olacağıma da inanıyorum.



Özcan Ulupınar: Teşkilatımızın kararına saygı duyuyoruz. İnşallah aday belirlemede etkisi olur. Temayül öncesi çok büyük bir coşku vardı. Bu coşku 12 Haziran seçimlerine kadar devam edecektir. Yapılan anketlerden ve mülakattan sonra adaylar belirlenecek. O adayların hepsi birbirinden değerli insanlar olacak. Bizde o adayların peşinden var gücümüzle bütün köyleri dolaşacağız. Bütün teşkilatımıza vermiş oldukları destekten ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kardeşliğin, dostluğun partimiz için hayırlı olması dileğiyle tüm teşkilatımıza şükranlarımı arz ediyordum.


Ben bu sonucu bekliyordum. İlk 3&[#]8217;te olacağımı tahmin ediyordum. 31 adaydan ilk 3&[#]8217;e girmekte bir başarıdır. Çünkü bütün aday adayları birbirinden donanımlı. Çok sevilen insanlar. Ben onları tanıdığıma da çok memnun oldum. Kendim için bir kazanım olarak görüyorum.


Celil Beyde temayül yoklamaklarında iyi çalışmış, teşkilatları ziyaret etmiş, destek istemiş. Bunda da muvaffak olmuş. İnşallah bu birliğimiz ve beraberliğimiz aday adaylarının desteği bundan sonrada devam eder. Ne olursa olsun halkımızın kararıdır ve saygı duyuyoruz.



Ahmet Çolakoğlu: Bu sonucu bekliyordum. Çünkü Ak Parti kurulduğundan beri görev yaptım ve herkesle diyalog içinde oldum. Sonuçta teşkilata emek vermiş kişiler üst sıralarda yer aldılar. Temayül sonucunu Çaycuma&[#]8211;Ereğli işbirliği gibi lanse edenler oldu. Ben böyle bir ilişki var diyemem. Çünkü bize her bölgeden oy atanlar olduğu gibi, bizde her bölgeden aday adayına oy verdik. Özcan Ulupınar&[#]8217;ın ikinci olarak çıkması ise iyi bir gelişmedir. Kendisi yıllardır partimize emek veriyor, belediye başkanlığı yaptı. İkinci olması doğaldır.



Ahmet Duyar: Çok güzel bir ortamda gerçekleşti. Gerçekten en ufak bir gerginlik, kırgınlık oluşmadı. Adeta bir bayrak, hizmet yarışı içerisinde gerçekleşti. Hepsinden değerli aday adaylarımız vardı. O nedenle ilk 5 belirlemede çok zorlandılar. Bu temayül yoklaması milletvekilleri adaylarının belirlenmesinde bir kriter değildir. Bu birçok kriterden sadece biridir. O nedenle buradaki sıralamayı milletvekilliği sıralaması olacakmış gibi değerlendirmek doğru değildir.


Ben kendim için bu sonucu bekliyordum. Aslında beklediğim sonucu aldım. Ziyaretlerimizde gördüğümüz ilgi ve bu teveccühten böyle bir sonuç çıkacağını biliyordum. Beni hiç şaşırtmadı.


Celil Uzun Zonguldak il başkanlığı yapmış bir kardeşimiz. Dolayısıyla teşkilatların oluşmasında bulunmuş bir kardeşimiz olduğundan dolayı teşkilat içerisinde, geçmişten diyalogu olan arkadaşların sayısı fazla olduğu için böyle bir sonucun çıkması o paralelde değerlendirilebilir. İlk beşe baktığımız zaman ilk beşin içerisinde eski bir il başkanı, iki tane eski ilçe başkanı ve bir tanede Zonguldaklı belediye başkanlığı yapmış arkadaşımız var. Ama Zonguldak teşkilatlarında görev yapmamış, yada yerel yönetimlerde görev yapmamış kişi olarak sadece bizim ismimiz görünüyor. Buda çok dikkat çekici bir durumdur.



Aytekin Celal Kazancı: Temayülde oy kullanan tüm arkadaşlarıma bize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bu aday adayı belirleme kriterlerinden bir tanesiydi. Bizim açımızdan teşkilatların güvenoyunu almak önemliydi. Bu güvenoyunu aldığımız için şahsım adına olumlu buluyorum.


Değişik oylamalar ve oluşumlar oluyor. Bunlarda normaldir. Bizim içinde tahmin ettiğimiz yerlerde çıkan bir neticedir. Biz merkez ilçe teşkilatlarında görev aldık ve merkez ilçede kullanılan oy oranının üzerinde oy aldık. Kendi seçim bölgemde başarılı olduğum inancındayım.


Ama Ak Partili teşkilat mensubu arkadaşlarımın büyük oranda temayül yoklamasına katılmaları değişime duydukları özlemin ifadesidir.


Bunda 34 milletvekili aday adayının olmasının da etkisi var. Hepsi birbirinde değerli arkadaşlarımızıdır. Yüzde 80&[#]8217;e yakın oy kullanım oranı oldu. Buda Ak Parti teşkilatlarının meselelerine, 2011 seçimlerinde çıkacak adaylara verdikleri önemin gösterir. Ak Parti camiası adına sevindirici ve mutluluk vericidir. Teşkilat mensuplarına vermiş oldukları oylarından dolayı teşekkür ediyorum. Ak parti için Zonguldak için hayırlı olmasını diliyorum.



Abdülkerim Gün: Gayet güzel geçti. Genel merkezin amacı teşkilatların eğilimini ölçmekti. 31 tane aday adayından hiç tahmin edilmeyen arkadaşlarımız oy aldı. Demek ki onlarda birilerinin gönlünde yer etmiş. Teşkilatlar kendi arasında kırıcı olmamak için süreci iyi değerlendirdi. Ben şahsım olarak 10 yıldır yaptığım hizmetten dolayı hiçbir arkadaşımdan oy istemedim. Bu takdir meselesidir. Hiçbirine kırgın değiliz. İyi de bir oy aldım.


Birinci ikinci çıkarım demedim. Çünkü benim örgütlü bir ilçem yoktu. İlçeler ortak karar alıp oy kullanıyorlar. Benim gönül dostlarım beraber yürüdüğümüz arkadaşlar takdir buyurmuşlardır. Ama aşağı yukarı bunu tahmin ediyordum. Bana göre güzel bir oy.


Celil Uzun Ereğli-Alaplı tarafından geliyor. Teşkilatlar hem oradan hem de Çaycuma&[#]8217;dan destek buldu. Ama oyları iyi incelemek lazım. Her şeyden önce partimiz açısından iyi oldu. Hem de kaynaşma oldu.



Nurcan Abay: Kadın adayların en yüksek oyu aldım. Bunun için çok mutluyum. Gerçekten herkes çok destek verdi. İlk ona girmek önemliydi. Çok yeni bir üye ve çok yeni bir aday adayı olduğum için iki günlük bir çalışma yapabildim. O nedenle güzel bir oy aldığımı düşünüyorum. Benden önceki 6 adayın benden eski çalıştıkları için yüksek oy almaları doğru olandı. Bende onların hemen peşi sıra olduğum için son derece sevinçliyim. Kendimde şans görmeye başladım. Her şeyin hayırlısı.


Ben bir şeyler bekleyerek bu oluşuma girmedim. Ak partiye aday oluşumda, aday adayı oluşumda kesinlikle bir şey taahhüt edilerek veya bir şey bekleyerek yaptığım bir girişim değil. O nedenle bu sonucu bekliyordum diyemem. Ama çok mutlu ve gururluyum. Kendime güvenim her zaman var.



Erol Şahin: Ereğli&[#]8217;den oy kullanan sayısı çok düşüktü. Merkez ilçenin yarısı kadardı. 273 kişi oy kullanabildi. Paslaşmalarda Ereğli&[#]8217;nin yalnız kaldığını gördük. Herkes birbirine verdi. Bir diğer husus adayların yarısı Ereğli&[#]8217;dendi. 14 adayın Ereğli&[#]8217;den olması oyların yarısı bölündü. Buda bir handikaptı. Fakat ben 330 oy aldım. Ereğli dışından da oy aldım ve hepsine teşekkür ediyordum. İlk ona girmek bizim için bir şereftir. bir diğer tespitimde Celil Uzun uzun yıllardır partiye hizmet etmiş, partiye gönül vermiş, maddi manevi hiçbir katkıdan kaçınmamış arkadaşımızın birinci olması bir vefa örneğiydi. En çok oy alan arkadaşlarımızın hepsi Ak Parti adına çalışmış, görev almış arkadaşlarımızdır. Onların ön plana çıkması da çok güzel bir durum.


Ereğli&[#]8217;den en çok oy alan aday adayı olmama rağmen oylarımız bölmüş oldu. Bu yüzden de 8. sıraya düşmüş olduk. Aslında Ereğli&[#]8217;den bir arkadaşımızın ilk 5&[#]8217;in içerisinde olması uygun olacaktı. Bu da bir eksikliktir.


Ben hedefim ilk 10&[#]8217;un içerisinde olmaktı. Bende o hedefe ulaştım. Beni rahatsız eden herhangi bir husus yok. Ama ilk 5 in içerisinden olmayı arzu ederdim. Ama çıkmamın nedeni benim şahsımla ilgili değil, Ereğli&[#]8217;den 14 adayın çıkmasından kaynaklanıyor. Bir Çaycuma gibi değildi. Ama Ereğli teşkilatımızda üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. En yoğun desteği bana vermişlerdir. Teşekkür ediyorum. Hak ettiğini düşündüğümüz arkadaşlarımız ön sıralarda buda bizi sevindiriyor.



Muharrem Erdem: Benim konumuma göre sonucu iyi olarak değerlendiriyorum. Daha 10 günlük bir siyasetçi olarak sonucu iyi değerlendiriyorum. Ayrıca bölgemde de ilk başta olmanın verdiği onur güzel. Beni destekleyen tüm Zonguldaklı dostlarıma saygılarımızı sunuyorum. Durmak yok yola devam diyoruz. Teşkilatların dışından gelen birisi olarak ilk başta olmak onur verici. Ak partimizin içinde olmak ayrıca bize onur, guru, şevk ve heyecan veriyor. Bu anlamda tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ak Partimizin en üst düzeye çıkması için en üst düzeyde maksimim oy alması için elimizden geleni yapacağız. İlk 10&[#]8217;da olmak güzel bir duygu. Bu bize çok mutluluk veriyor. Temayülden ilk sıralarda çıkan arkadaşlarımızı da kutluyorum. Temayüle giren tüm arkadaşlarımı da cesaretinden dolayı ayrıca kutluyorum. Sonuçların ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.



Ömer Üstünkol: Bu seçim bana göre gayet doğru ve güzel bir şekilde yapıldı. Herkesi bu konuda kutlamak lazım. Bu sonuçlara saygı duymak lazım. Böyle bir netice bekliyordum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.


Adayların hepsi çok değerli insanlar. Bunların içinde tercih yapmak da çok zor. Ama doğru olan yapılmıştır. Hepsine saygılar sunuyorum ve başarılar diliyorum.

Editör: Pusula Gazetesi