CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP´nin cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasına ilişkin TBMM´ye kanun teklifi verdiğini belirterek, ´´(Cemevi ibadet yeri olsun) diye Meclis´te kanun teklifimiz var. Destek verirlerse bir sorunu daha çözmüş oluruz´´ dedi.

Kılıçdaroğlu, Ereğli´de yaptırılan Cem ve Kültür Merkezi´nin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmaya cemevinin yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür ederek başlayan Kılıçdaroğlu, burada sevgi, barış ve dostluğun egemen kılınacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, ´´Sevgi, barış ve dostluk, insanın yüreğinde vardır. Bunlar insanın yüreğinde varsa her şey vardır, yoksa her şey hikaye´´ diye konuştu.

Bir siyaset adamı olarak kendisinin iki konuda çok dikkatli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

´´Dini ve etnik kimliği, siyasetin konusu yapmıyorum. Allah ile kul arasına kimsenin girebileceğine inanmıyorum. Hiç kimsenin de birisinin Allah´a daha yakın, birisinin daha uzak olduğunu ölçen terazisi yoktur. O açıdan inançlar, insanın gönlündedir. Oraya müdahale etmek, siyasetçinin görevi değildir. Etnik kimliği de siyasete malzeme edersek ikinci büyük hatayı yapmış oluruz. Ona da giremeyeceğiz. Hiç kimsenin kendi anne, babasını seçme şansı yoktur ama anne ve babalarımızla şeref duyarız. Dolayısıyla etnik kimlik de siyasetin konusu değildir. İnançları ve etnik kimliği, siyasetin dışında bırakırsak siyaset o zaman güzeldir.´´

Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre gibi değerlerin Anadolu´nun aydınlanmasında, gelişmesinde büyük katkıları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ´´Cemevi ibadet yeri olsun diye Meclis´te kanun teklifimiz var. Destek verirlerse bir sorunu daha çözmüş oluruz´´ dedi.

Törende, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Cem ve Kültür Merkezi´nin açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, daha sonra Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılacak yöresel tanıtım evlerinin temel atma törenine katıldı ve inşaatın temeline ilk harcı attı.

Kılıçdaroğlu, buradan Ali Molla Camisi´ne geçerek, cami avlusunun üst kapatma projesinin açılışını gerçekleştirdi. Okunan duanın ardından kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, insana hizmet etmenin yolunun, insanı sevmekten geçtiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek kapalı pazar yerinin temel atma törenine geçti. Buradaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı toplu açılışları eleştiren Kılıçdaroğlu, kendilerinin herkesin gözünün önünde temel attıklarını söyledi.

Dün Gebze´de ´´Taşeronlaşmaya Dur De´´ mitingi düzenlediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Gebze´de taşeron işçiliğin giderek arttığını, aynı sıkıntının Zonguldak´ta Türkiye Taş Kömürü madenlerinde de yaşandığını ifade etti. CHP iktidarında taşeronlaşmayı sona erdireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, emeklilere de intibak yasası çıkarma sözü verdi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 12 Haziran´da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde kendilerine destek olmalarını istedi.
Editör: Pusula Gazetesi