Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinin yeni Belediye Başkanı Mustafa Semerci oldu.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar&[#]8217;ın 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde Zonguldak Milletvekili aday adayı olması ve Belediye Başkanlığından istifa etmesi üzerine boşalan Belediye Başkanlığı için Belediye Meclis Üyesi Osman Erenoğlu nezaretinde bir araya gelen 15 kişilik Belediye Meclis Üyeleri belediye toplantı salonunda bir araya geldi.
5393 sayılı Belediye Kanunun 45. maddesi gereğince bir araya gelen Belediye Meclis Üyeleri yapılan kapalı oylama ile Belediye Başkanını belirlediler. Saadet Partisinden (SP) Sefer Köse, Cumhuriyet Halk Partisinden(CHP) Halil Bozkurt ve AK Parti&[#]8217;den Mustafa Semerci&[#]8217;nin aday olduğu seçimlerde 15 üyeden 10 tanesinin oylarını alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Semerci Belediye Başkanı seçildi.
Yapılan seçimlerden sonra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Semerci, &[#]8221;Arkadaşlarımız bize güvendiler ve bu makamı bana layık gördüler. Ben de arkadaşlarımın ve Devrek halkının güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Arkadaşlarımızla birlikte Özcan başkanımızdan devir aldığımız hizmetlerini aksatmadan devam ettireceğiz. Başkanımız bizim başımızın tacı. O burada görevi bıraktı ülkemize ve bizlere daha iyi hizmet edebilmek için. Her zaman onun arkasındayız. Şimdiye kadar verdiği hizmetler için kendisine Devrek halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Toplantıyı yöneten Osman Erenoğlu ise, &[#]8221;Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza yapılan seçimlerde çıkan sonuçlardan memnun oldukları için kendilerine teşekkür ediyor, bundan sonra ilçemizi Belediye Başkanı olarak temsil edecek olan arkadaşımız Mustafa Semerci&[#]8217;ye de yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi