Ereğli Saç Tüccarları AŞ (ESTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk ve Birleşik Ereğli Saç Tüccarları AŞ (BESTAŞ) Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Danışmaz, ortak basın açıklaması yaptılar.
Açıklamada, ülke genelinde kapanan fabrika, işten çıkarılan işçi, zorunlu süresiz izinlerin yaşandığı dönemde Türkiye´nin göz bebeği, dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ´nin (ERDEMİR) ayakta durması, karlılık rekorları kırması, işçisini de koruyarak olması gereken konumu en üst düzeyde tutmasının sevindirici olduğu belirtildi.
Sektörlerine umut olan gelişmelerin sağlanmasında ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen ve yönetim kurulunun, bu başarıdaki katkısının küçümsenemeyeceği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
´´Öncelikli görevleri ERDEMİR gibi dev kuruluşu korumak, kollamak ve daha iyi yerlere taşımak olan fabrika yönetiminin, bölgesini de göz ardı etmeden imkanlar tanıması ve sahip çıkması, kuruluşun en üst yönetiminden alt kademelerine kadar en iyi yönetimi gösterdiğinin de göstergeli belgesidir. Sektöre farklı hareketlilik sağlayan, aynı zamanda ülke ve dünya genelindeki sektörel rekabette öncü ESTAŞ ve BESTAŞ, ERDEMİR´le kurulan sağlıklı diyaloğun yanı sıra atılan adımlar sayesinde ilçe ekonomisinin geleceğine daha güvenle bakmaktadır. Mevcut sorunların da bu birlik ve beraberlikle aşılacağına inancımız tamdır.´´
Editör: Pusula Gazetesi