Köktürk ve Koçal dün İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve başkanlık için ismi geçen isimlerden bazılarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Köktürk ve Koçal Belediye Başkanı&[#]8217;nın meclis üyelerinin görüşü doğrultusunda çatışma ve kopma yaşanmadan seçilmesi tavsiyesinde bulundular.


Köktürk sorumuza karşılık; &[#]8220;Kendi aramızda bir görüş ayrılığına veya kırgınlığa olanak tanınması söz konusu değil. Öyle bir ortamda yok. Meclis üyelerimiz büyük bir olgunluk içerisindeler. Cumhuriyet Halk Partisine yakışan bir belediye yapısını oluşturmaya katkı sağlamaya çalışacağız. Bizim tasarrufumuz olmayacak&[#]8221; dedi.


Belediye Başkanlığı&[#]8217;na vekalet eden Muharrem Akdemir&[#]8217;in yanı sıra İdris Şahin, Adil Bahadır, Türker Kapkaç, Turgut Aydın ve Hüsnü Maden&[#]8217;i dinleyecek Genel Başkan Yardımcıları başkan adayının teke düşürülmesi için çalışacak. Şahin&[#]8217;in seçilmesini isteyen Eşref ise; &[#]8220;Benim tasarrufum olmayacak. Meclis üyelerimiz karar verecek&[#]8221; dedi.



KÖKTÜRK: BİZİM BİR TASARRUFUMUZ OLMAYACAK


Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milletvekilliği Aday Adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Eşref&[#]8217;in yerine getirilecek isim ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kendilerinin bu konuda herhangi bir tasarrufu olmadığını ifade eden Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başkan Adayına Belediye Meclis Üyelerinin karar vereceğine ve kendilerinin de bu karara saygı duyacaklarını söyledi.


Köktürk değerlendirmesinde şunları söyledi: Belediye başkanımız kendi kararıyla istifa etti. Biz saygı duyuyoruz. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin Belediye Meclis Üyeleri içersinden bir belediye başkanının görevlendirilmesi söz konusudur. Belediye Meclis Üyelerimizde kendi içersinde Pazar günü sağlıklı bir şekilde değerlendirdiler. Aday olan arkadaşlarımız var. Tabiî ki arkadaşlarımızın bir bölümünün adaylık düşünmesi normaldir. Ama asıl olan kritik taleplerin karar sonucuna geldiği zaman kenetlenmektir. Buda mutlaka gerçekleşecektir. Bugün Genel Başkan Yardımcılarımız da aramızda olacak. Engin Altay Bey ile Volkan Canalioğlu Bey aramızda olacak. Onlarla birlikte arkadaşlarımızın düşüncelerini alarak değerlendirme yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki Perşembe günü Belediye Başkanını belirleyecek. Hepimizde bu kararın sonuna kadar arkasında duracağız. Kendi aramızda bir görüş ayrılığına veya kırgınlığa olanak tanınması söz konusu değil. Öyle bir ortamda yok. Belediye meclis üyelerimiz büyük bir olgunluk içerisindeler. Zonguldak&[#]8217;ta Cumhuriyet Halk Partisine yakışan bir belediye yapısını oluşturmaya katkı sağlamaya çalışacağız.


Bizim herhangi bir tasarrufumuz yok. Bizim için asıl olan partili arkadaşlarımızın, belediye meclis üyelerimizin oluşturduğu ortak kararın sonuna kadar takipçisi olma düşüncesindeyiz. Belediye başkan adayları ile ilgili özel bir tasarrufumuz ve irademiz yok. Arkadaşlarımızın adaylıklarına saygı duyuyoruz. Bu parti için demokratik bir yarıştır. CHP, Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne İsmail Eşref döneminde olduğu gibi önümüzdeki süreçte de karalılıkla duracak ve sahip çıkacaktır.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi