İşadamı Arslan Keleş Ak Parti&[#]8217;den Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayarak dosyasını İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;a teslim etti. Keleş, Ak Parti döneminde Zonguldak&[#]8217;ta önemli gelişmeler olduğunu ve kendisinin Zonguldak halkı adına çalışmak istediğini söyledi.


Küçüklüğünden beri ticaretle uğraştığını ve Üniversite yıllarında siyasete atıldığını söyleyen Keleş, öncelikli olarak göçü önleyeceklerini ve Zonguldak&[#]8217;ta istihdamı sağlayacaklarını ifade etti.


Öncelikli olarak bu zaman kadar desteklerini kendisinden esirgemeyen babası ve amcasına teşekkürlerini ileten Arslan Keleş, açıklamasında: &[#]8220;Bu 14 Mart sabahı hepinizi siyaset hayatım için büyük bir adımı atarken bu heyecan verici ve önemli olayda yanımda olmanız için davet ettim. Bu 14 Mart sabahı, Haziran ayında yapılacak olan 2011 genel seçimlerinde Zonguldak&[#]8217;ımızı Ak Parti milletvekili adayı olarak temsil etmek için aday adaylığımı açıklarken benimle beraber olmanız bu heyecanı benimle yaşamanız için davet ettim. 1973&[#]8217;te Kozlu&[#]8217;da dünyaya geldim. Ailem uzun yıllardır ticaretle uğraşıyordu. İlkokul yıllarında okuldan çıktığım zaman ya da yaz tatillerinde dükkana gider babam ve amcalarımla çalışır, onların aldığı kararlardan ve uygulamalarından ticaretin inceliklerini öğrenirdim. Öğrenimimi tamamladıktan sonra ailemle birlikte çalışmaya o zamanlarda karar vermiştim. Bu gün ticarette 62. senemizi kutluyoruz. 62 senedir Keleş Ailesi olarak her zaman Zonguldak ili ve İlçelerinde sizlere en kaliteli hizmeti müşteri memnuniyeti prensibiyle vermeye çalışıyoruz.


1991&[#]8217;de TED Vakfı Zonguldak Koleji&[#]8217;nden mezun oldum ve Bilkent Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü kazandım. Bu dönemde de tatillerimi yine Zonguldak&[#]8217;ta ailemle çalışarak geçirdim, Zonguldak&[#]8217;tan uzak duramıyordum. Cuma günleri ders biter otobüse yetişirdim. Pazar günleri de en geç otobüsle dönerdim. Üniversite 3. sınıfta ilk seçim tecrübemi yaşadım. Bilkent Üniversite&[#]8217;si öğrenci konseyi seçimleri Genel Seçimler kadar yoğun propagandaların yapıldığı bir ortamda gerçekleşirdi. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimlerde iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Başkanı seçilerek öğrenci konseyine girdim. Böylece ilk seçim tecrübemde başarılı olmuş, Üniversite yönetiminde söz sahibi olan bir konseye seçilmiştim. Mezuniyetimin hemen ardından 1 gün dahi tatil yapmadan Zonguldak&[#]8217;a döndüm ve aile şirketimizin Kdz. Ereğli&[#]8217;de ki FİAT şubesinde çalışmaya başladım. Daha sonra askerlik vazifemi yapmak için Erzincan&[#]8217;a gittim. Çok büyük tesadüftür babamda, kardeşimde, bende askerliklerimizi Erzincan&[#]8217;da yaptık. Askerliğimi bitirdikten sonra Kdz. Ereğli&[#]8217;de bayiimiz de bıraktığım yerden tekrar işimin başına geçtim. Babam ve amcalarım bize hep güvendi, önümüzü açtı ve bize şans verdi. Belki de onların bize tanıdıkları bu şanslar ve imkanlarla biz şimdi 3. kuşak aile şirketiyiz. Aile şirketlerinin ikinci kuşaktan sonra yaşamaları zor ve hatta çoğunda mümkün olmuyor. 2002&[#]8217;de eşim Ceyda ile evlendim. Şimdi iki çocuğumuz var. 2004 yılında FIAT otomobil Bayilerinin temsilcilerinin katıldığı markamız ve sekterümüzle ilgili kararlarda sözümüzün olmasını sağlayacak konseyin kurulması için çalıştım. 2004 konseyin kurulmasında aktif rol aldım ve başkan seçildim.


Yine 2004&[#]8217;te artık siyasetten daha fazla uzak duramadım. 2004 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi&[#]8217;nden Sayın Halil Posbıyık&[#]8217;ın Belediye Meclis listesi ile Belediye Meclisi&[#]8217;ne seçildim. Yerel yönetimler, belediyeler ve siyaset ile asıl tecrübemi bu dönemde kazandım. Yaşadıklarımız, gördüklerimiz, yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla bu dönemde siyasetteki çizgimi çizdim. Anavatan Partisi ile başladığım siyaset hayatıma 2009&[#]8217;da Ak Parti çatısı altında devam etme kararı verdim.



2007&[#]8217;de Sayın Halil Posbıyık&[#]8217;ın genel seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için belediye başkanlığından ayrılması, yerine Sayın dostum Murat Sesli&[#]8217;nin başkan olması ve kendisinin de 2009 yerel seçimleri öncesi başkanlıktan ayrılmak zorunda kalıp yerine belediye başkan vekili seçilmem ve yerel seçimlere kadar 2 ay belediye başkan vekili olarak bulunmam; kısa sürede bana çok büyük şeyler öğretmiş ve tecrübeler kazandırmıştır.


Bugün öğrenimim ve tecrübelerimle; 37 yıldır ekmeğini yediğim Zonguldak&[#]8217;ıma hizmet etmek zamanı geldiğini düşünüyorum. Ailemle beraber gücümüzün yettiği yere kadar yatırım yapıyoruz, istihdam yaratmaya memleketimize destek olmaya çalışıyoruz. Ancak; bu bana yeterli gelmiyor. Bu sebeplerle 5 Ocak 2011 tarihinde AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ettim.


Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği benim için hayatım boyunca gururla ve onurla hatırlayacağım bir görev oldu. Beni bu göreve layık gören üyelerimize, kongre delegelerimize ve görevim süresince bana daima destek olan Sayın İl Başkanımız Hamdi Uçar&[#]8217;a ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.


Milletvekili aday adayı olmamın nedeni, Ak Parti&[#]8217;nin siyaset için kısa sayılabilecek bir süre içinde Türkiye&[#]8217;yi adeta şaha kaldıran başarılı yönetimini bu kez de milletvekili olarak da katkıda bulunmak arzumdur. Partim eğer bana bu kutsal görevi emanet ederde aday olursam Ak Parti&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta daha da başarılı olması için elimden gelen tüm maddi ve manevi çabayı göstereceğime söz veriyorum. Aday olmasam bile bu sözüm baki kalacaktır. Partimiz, 12 Haziran&[#]8217;da ki seçimi Zonguldak&[#]8217;ımızı TBMM&[#]8217;de 5 üye ile temsile edecek bir sonuçla kazanmalıdır ve kazanacaktır. Ben AK Parti&[#]8217;nin buna muktedir olduğuna inanıyorum. Partimiz genel planda da bu başarıyı gösterecektir. Zonguldak&[#]8217;ımızın olması gereken yere yükselmesi için daha da çalışmak gerekir. Siyaset için en kısa sayılabilecek bir sürede Türkiye&[#]8217;yi şaha kaldıran partimle Zonguldak için memleketimizin ekonomik açıdan daha da yükseldiği, sorunların yükseldiği benim gibi okumak için gidenlerin tekrar dönmeye heves ettikleri bir yer olması için milletvekili olmak istiyorum.

Editör: Pusula Gazetesi