SS.92 Nolu Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Mali Kongresi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık,
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi´nin Mali Kongresi, Ereğli Belediyesi Düğün Salonu´nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılışını, kooperatif başkanı Murat Akyüz yaptı.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a söz verildi. Kürsüde yaptığı konuşmasıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek seçimler hakkında da "Tekrar bunları seçerseniz sizlere yazıklar olsun diyeceğim. Size hiç acımayacağım" diye konuştu.
Kdz. Ereğli´nin durumunun Zonguldak´tan daha kötü olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her geçen gün bir önceki günden daha kötü olacağını söyledi.
Başkan Posbıyık, 1994 yılından bu yana Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak 2014 yılında da yine belediye başkanlığına aday olacağını anlattı. 2014 yılına kadar Kdz. Ereğli´de her şeyin en üst seviyede olacağını belirten Posbıyık, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Kdz. Ereğli´nin durumu Zonguldak´ın durumundan daha kötü. Ereğli´de yalnızca 7 bin kişi tersanelerde işten atıldı. Erdemir´de insanlar yüzde 35 düşük maaşla çalıştı. Saç tüccarları bu memlekette yok oldu. Peki Ereğli´de ses seda var
mı? Siyasi partilerden ses seda çıkıyor mu? Hiç haykıran var mı? Böyle bir şey olmaz. Bu sadece siyasetçilerin ve vekillerin kabahati değil. Bu kabahat sizlerde halkta, Zonguldak´ta yaşayan insanlardadır. Ettiğinizin karşılığını buluyorsunuz, bulmaya da devam edeceksiniz. Her geçen gün bir öncesini arayacaksınız. Eğer ben bu saçları bu yolda ağarttıysam, Ereğli´ye ve Zonguldak´a sahip çıkılmıyorsa her geçen gün daha da ağlayacaksınız. Yanlış adamlar seçtiğiniz için kendi çıkarlarını düşünen vekilleri
seçtiğiniz için, korkak pısırık vekilleri seçtiğiniz için her geçen gün ezilmeye devam ediyorsunuz. Şu an Çaycuma-Zonguldak politikası galip gelmiştir. Ereğli ve Alaplı´yı siyaseten bu seçimlerde diskalifiye etmiştir. Posbıyık ´Asarım-keserim´ dedi, çok karşı çıktı. Dediler ki, ´Bu adam çok geveze, Çaycuma siyaseti ilk defa Halil Posbıyık´ı diskalifiye etmemiz lazım ki Ereğli ve Alaplı politikasını diskalifiye edelim´ dedi."
Allah nasip ederse sağlık verirse yine belediye başkanlığına adaylığını koyacağını belirten Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı insanlar masraf yapıp 2014´e kendilerini hazırlamasınlar ben yine aday olacağım. O zamana kadar Ereğli´de çok şey değişmiş olacak. Alt yapı üst yapı her şey üst düzeyde olacak. Sesini çıkarmamış korkak ve ürkeklerin daima karşısına çıkacağım. Bu memlekette çakallar ve mafya bozuntularına asla ve kata yer vermeyeceğim."
İŞSİZ KALAN 7 BİN KİŞİNİN İŞİYLE UĞRAŞIN
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın kendisini İçişleri Bakanlığı´na şikayet ettiğini öne süren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasına şöyle devam etti: "Herkesin ne nane yediğini biliyoruz. On gün önce Fazlı Erdoğan İçişleri Bakanlığı´na beni şikayet etmiş. Takvimleri nasıl bastırdı diye. Bari adını yazdırma da yanındaki çömezlerin ismini yazdır. Sen benim takvimimle ne uğraşıyorsun. Ereğli Devrek yolunu, Kandilli yolunu yapsana, 7 bin insan işsiz kalmış onlarla uğraşsana, Posbıyık´ın
takvimimi kaldı sana."
GENEL SEÇİMLER
CHP´nin genel seçimlerde iktidar olacağını söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şöyle konuştu: "Tekrar bunları seçerseniz sizlere yazıklar olsun diyeceğim. Size hiç acımayacağım. 12 Haziran´dan sonra aynı şeyleri yaparsanız yüzünüze bakmayacağım. Ben mücadele için elimden geleni yapıyorum, yapacağım. Biz bu memlekette yaşıyoruz her şeyi birlikte paylaşacağız"
Başkan Posbıyık, konuşmasının ardından Mali Kongre´den ayrıldı. Kongre ise gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi