Zonguldak´ın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, akşam saatlerinde Devrek Caddesi üzerindeki bir apartmana baskın yaptı. 6 katlı apartmanın üçüncü katında oturan ve daha önceden binada yöneticilik yaptığı öğrenilen 45 yaşındaki Yıldırım Y.´nin evinde değeri 400 bin TL´yi bulan tesisat malzemeleri ele geçirildi.
Erdemir Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş.´de çalışan ve 15 gün önce işten ayrılan Yıldırım Y.´nin evine yapılan operasyonda tesisat malzemeleri ele geçirildi. Yakalanan Yıldırım Y.´nin, değeri 100 ila 300 TL arasında değişen tesisat anahtarları, kürek, musluk, vana gibi malzemeleri evinin çeşitli bölgelerinde sakladığı öne sürüldü.
Durumdan şüphelenen eşine de tesisat malzemelerini parayla aldığını söylediği iddia edilen şahıs, sağlık raporu için Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi´ne getirildi. Sağlık raporu alınan Yıldırım Y., ardından Bağlık Polis Merkezi´ne götürüldü. Burada verdiği ifadesinde evinin yatak odası, balkon gibi bölmelerinde sakladığı malzemeleri 4 yıl boyunca çalıştığı Erdemir Fabrikaları´ndan getirdiği iddia edilen Yıldırım Y. hakkında soruşturma başlatıldı.
Evde ele geçirilen tesisat malzemeleri ise Erdemir Fabrikası´nda çalışan ekipler tarafından kamyonetlere taşındı. Yaklaşık bir saat süren taşıma işlemiyle, malzemeler iki kamyonete anca sığdırılabildi. Tesisat malzemeleri, Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü´ne getirilerek sayma işlemi yapıldı.
Evinde tesisat malzemeleri ile yakalanan Yıldırım Y.´nin evinin karşısında bir dükkan kiraladığı ve bu malzemeleri de orada satacağı yönünde iddialar ortaya atıldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi