Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bartın Şube Başkanı İsmail Kulaç, emeklilerin alacak davası ile ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Dün dernek binasında açıklama yapan İsmail Kulaç, &8220;Emeklinin alacak davası yeni bir konu değil, derneğimiz tarafından açılmış bir pilot davadır ve halen Yargıtay&8217;da görüşülmektedir. Bazı yayın organlarında, yeni bir davaymış gibi kamuoyuna sunulan ve emeklilerimizin 2003, 2006 ve 2007 yıllarına yönelik zam farkı alacakları bulunduğuna ilişkin dava, daha önce de birçok kez kamuoyuna duyurulmuş bir davadır. Söz konusu dava, Derneğimiz Ankara Şube Yönetim Kurulu üyelerinden Nadir Üşekçioğlu tarafından açılmış ve Ankara 17&8217;nci İş Mahkemesinde 2007/245 Esas numarasıyla görülen bu pilot dava kazanılmıştır&8221; dedi.



Yanıltıcı haberler yapılıyor



Kulaç, &8220;Ancak dava, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından temyiz edilmiş ve halen Yargıtay 21. Hukuk Dairesi&8217;nde 2009/11380 Esas numarasıyla görüşülmekte olan bir davadır. Üstelik bu emsal davamız mahkemece karara bağlanmasına ve davayı kazanmamıza rağmen, bugün köşelerinde ve televizyonlarda bunu savunanlar, o tarihte bu davanın hukuki ve yasal dayanaktan yoksun olduğunu ve Yargıtay&8217;ca bozulacağını iddia etmişlerdi. Bu kişi ve kuruluşlar bugün de maddi menfaat ve şöhret peşinde koşarak, dün savunduklarının aksini savunur duruma düşmüşlerdir. Geçmişte bu kişi ve kuruluşlara güvenerek çeşitli konularda dava açanlar haklarını kaybettikleri gibi yüklü miktarlarda mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti ödemek zorunda kalmışlardır&8221; şeklinde konuştu.



Pilot davanın sonucu beklenmeli



İsmail Kulaç, &8220;Bu davanın benzeri olarak birkaç davanın daha açılmış olduğu da bilinmekle beraber, anılan davaların henüz bilirkişi aşamasında oldukları ve Yargıtay&8217;a bu konuda başka bir davanın daha ulaşmadığı da bilinmektedir. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugüne kadar ödenmiş böyle bir para da bulunmamaktadır. Emeklilerimizin, Yargıtay&8217;da görüşülmekte olan pilot davamızın sonucunu beklemeleri ve bu davanın sonucuna göre hareket etmeleri en doğru yaklaşım olacaktır&8221; ifadesini kullandı.



Başka açıklamalara itibar edilmesin



Kulaç, &8220;Emeklilerimiz dava açmak için acele etmemeli, bizim açtığımız pilot davanın sonuçlanmasını beklemelidir. Davamız Yargıtay&8217;ca onandığı takdirde, dava dilekçesi örneği internet sitemizde yayınlanacak, ancak dava açmadan bu hakkın bütün emeklilerimize uygulanması için de gerekli çalışmalar başlatılarak, ilgili mercilere derneğimiz tarafından başvurulacaktır. Emeklilerimizin bu konuda, resmi kuruluşlardan ve derneğimizden başkaca kaynaklardan yapılacak açıklamalara itibar etmemeleri kendi menfaatleri doğrultusunda olacaktır&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi