2009 yerel seçiminde belediye başkanı, il genel meclis üyesi veya belediye meclis üyesi seçilen isimlerin istifa etmelerine izin verilmeyecek.

Habertürk´ten Hasan Öymez´in haberine göre AK Parti milletvekili adaylık başvurularını 15 Mart&[#]8217;a kadar kabul edecek. Aday adayları 19-20 Mart tarihlerinde temayül yoklamasına sokulacak ve teşkilatın nabzı tutulacak. Yeniden aday olmak isteyen eski vekillerle ilgili olarak teşkilatların görüşü alınacak. Mevcut vekiller için böyle bir uygulama yapılmayacak. 2009 yerel seçiminde belediye başkanı, il genel meclis üyesi veya belediye meclis üyesi seçilen isimlerin istifa etmelerine izin verilmeyecek. Bu isimler istifa etseler dahi adaylıkları kabul edilmeyecek.
AK Partili vekillerle ilgili &[#]8220;karne&[#]8221; çalışması da tamamlandı. Milletvekillerinin teşkilata sorulduğu anketin sonuçları Başbakan Erdoğan&[#]8217;ın masasında. Teşkilatın Ak Parti milletvekillerine ilişkin görüşlerini yansıtan ankette, Erdoğan&[#]8217;ın aday yapmayı düşündüğü tanınmış simalarla ilgili değerlendirmeler de var. Başbakan, vekilleri değerlendirirken Meclis çalışmalarına devamlılığın yanı sıra bu sonuçları da dikkate alacak.

Ak Parti kulislerine göre söz konusu sınırlama ilk kez seçilenlerle ilgili. İkinci dönem seçilenler için bu uygulama geçerli olmayacak.

İl Başkanı Hamdi Uçar ise yarın Zonguldak´ta olacak olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz´un konuyla ilgili sorulara yanıt verebileceğini söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi