CHP seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum yerel basına mektup göndererek destek istedi. Batum&[#]8217;un Pusula&[#]8217;ya gönderdiği mektupta; bölgenin ve kentin ortak sorunları ile çözüm önerileri üzerine görüşler konusunda destek isteniyor.


İşte o mektup;


&[#]8220;Sayın Ali Rıza Tığ.


Herşeyden önce, size; Genel Başkanım, tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesi ve şahsım adına sevgi ve saygılarımı sunarım.


Büyük bedeller ödenerek kurulan laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti rejiminin güvencesi, kuşkusuz basın ve basınımızın değerli emekçileri, sizlersiniz.


Demokrasiyi oluşturan kurallar içerisinde, en önemli unsur olan siz basın mensupları, halkın iradesini doğru ve tarafsız yansıttığınız sürece demokrasi sağlıklı işleyebilir. Sorgulayan, yorumlayan,hesap verebilen ve hesap sorabilen toplumlar gerçek demokrasiyi yakalayabilir. Bunun yolu, halkın doğru bilgilendirilmesinden, dolayısıyla kendisini yönetenler hakkında doğru karar verebilmesinden geçer.


Demokratik toplumlarda yerel basının önemi, ulusal basından kuşkusuz daha önemlidir. Demokrasiler, yerel ölçekte yaşama başlar, filizlenir ve ülke düzeyine yayılır. Üzülerek ifade etmek isterim ki, ülkemizde yerel basına, gereken önem ve değer verilmediği gibi, koşulların daha da ağır olduğu bir düzende, bir anlamda sürekli olarak &[#]8216;&[#]8217;yaşam sürdürme kavgası&[#]8217;&[#]8217; içinde faaliyet göstermeleri olağan karşılanmaktadır.


Oysa demokrasinin kök saldığı ülkelerin tamamında,vatandaşlar kendi il ve ilçelerinde çıkan yerel gazetelerini,sonrasında ulusal yayın yapan gazeteleri alıp okurlar. Buralarda, yerel gazetelerin satışları her zaman fazladır. Sizler, bulunduğunuz yerde halkla iç içe ve onlarla aynı ortak sorunları yaşayıp,doğru tespitlere ulaşan, önemli bir köprü görevi üstlenmektesiniz. Bu bakımdan üzerinize düşen sorumluluk oldukça büyüktür.


Bu noktada yerel basının üzerinde, ağır bir iktidar baskısı ve hatta her tür meşru ya da gayrı meşru güç odağının baskı ve tehditleri altında yaşamını sürdürmeye çalıştığı da, unutulmaması gereken bir gerçektir.


Nitekim, Uğur MUMCU, Abdi İPEKÇİ, Çetin EMEÇ, Ahmet Taner KIŞLALI, Musa ANTER gibi, bu ülkenin cesur


gazetecileri, ülkemizin bu &[#]8216;&[#]8217;yakıcı gerçeği&[#]8217;&[#]8217; nedeniyle görev başında katledilmişlerdir. Ancak biliyoruz ki, bu değerli basın emekçileri, korkaklar gibi hergün ölmediler. Ve her biri demokrasi şehidi olan bu değerli gazeteciler,sonsuza kadar yolumuzu aydınlatan bir fener olmaya devam edeceklerdir.


ÖZGÜRLÜK için, DEMOKRASİ için, GELECEĞİMİZ için, İNSANCA, hak ettiğimiz bir yaşam sürebilmek ve çocuklarımıza bu mirası bırakabilmek için, basına her türlü desteği vermek; basın özgürlüğünü tam anlamıyla yaşama geçirmek ve bu doğrultuda, resmi ilanlar ve reklamlarla,yaşam mücadelesi veren yerel basının, başta teknoloji olmak üzere, içinde bulunduğu sıkıntıları aşabilmesine yardımcı olmak ve her türlü destek ve teşvikle sizlere güç vermek, her iktidarın boynunun borcu olmalıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, basınımızın değerli mensubu siz değerli kardeşimden, bölgenizin, ilinizin ortak sorunlarının tesbiti; bu sorunlara getirilecek çözümlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi konularında destek, iş birliği ve karşılıklı yardım rica ediyorum. Ülkemizin tüm sorunlarının böyle bir iş birliği ve yardımlaşma ile çözüleceği inancı içinde sevgi ve saygılarımı sunarım&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi