Kdz. Ereğli&[#]8217;de, Korubaşı mahallesinde yer alan TOKİ mevkiinde geçen sene yol sorununun giderilmesinin ardından bu kez de TOKİ ile okul arasına yapılması talep edilen köprü konusu gündemdeki yerini koruyor.


Okul ile TOKİ arasında yer alan vadiye viyadüklerin yerleştirilerek köprünün yapılması gerektiğini belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, konuyla ilgili istimlak sıkıntısının olduğunu belirterek, konunun muhatabının Ereğli Belediyesi olduğunu ifade ediyor.


Ereğli Belediyesinin istimlak sorununu gidermesi durumunda, Zonguldak İl Özel İdare&[#]8217;den köprü için ödenek alınabileceği kaydedildi.


TOKİ sakinleri ise köprü sorununun en kısa sürede hallolmasını istiyorlar. Çocuklarının okula giderken bir buçuk kilometre mesafeden dolanmak zorunda kaldığını ifade eden veliler, köprünün yapılmasıyla birlikte bu mesafenin kısalacağını ve dolayısıyla öğrencilerin özellikle kış aylarında okula daha güvenli ve rahat şekilde gidebileceklerini söylediler.


Bu gelişmelerin ardından Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın konuya ilişkin açıklama veya girişimde bulunması bekleniyor&[#]8230;

Editör: Pusula Gazetesi