İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, İl Genel Meclisi Üyeleri Atnen Aydoğan ve Recep Kantarcıoğlu ile birlikte, aynı zamanda Bartın Belediyeler Birliği Başkanı olan Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin&8217;i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Metin Çetin&8217;den belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Meclis Başkanı Kartal konuşmasında, Kumluca Belediyesinin yaptığı işleri yakından takip ettiklerini söyledi. Kartal &8220;Kumluca Belediye Başkanımız Metin Çetin ve Belediye Meclis Üyelerinin yaptığı başarılı işleri takdir ediyoruz. Tabi hizmetler noktasında da belediyemizde Sayın Kumluca Belediye Başkanımız ve köylerde de İl Genel Meclis Üyemiz Atnen Aydoğan&8217;ın hizmeti ile Kumluca beldemize güzel hizmetler ulaştı. Hizmetlerimiz bitmedi. Bundan sonra da devam edecek. Kumluca beldemiz de en büyük sorunumuz bağlantı yollarımız. Şu anda Kumlucalıların ve bizim en büyük isteğimiz ve arzumuz bu yolların bir an önce yapılmasıdır. Bu yolların bir an önce yapılmasını Belediye Başkanımız olsun, İl Genel Meclis üyeleri olsun her platformda dile getiriyoruz&8221; dedi.


Bartın&8217;ın gelişmesine vesile olacak


Yolun yapımının ulaşım açısından önemli olduğunu kaydeden Ali Kartal &8220;Milletvekilimize, teşkilatlarımıza aktarıyoruz. İnşallah 2011 yılı artık bu yolun programa girdiği bir yıl olur. Bir an önce bu gerçekleşir. Bildiğim kadarı ile güzergâhta da bir değişiklik var. Kozcağız barajının yapılacak olması sebebi ile de yolun 7 kilometrelik kısmı güzergâh değişikliğine uğrayacak. Bartın&8217;da İl Genel Meclisi olarak Başbakanımızın başlattığı Köydes projesinde de 6 senedir çok iyi bir noktaya gelindi. Yüzde 10 olan asfalt oranı Bartın&8217;da yüzde 60&8217;lara çıktı. Kumluca&8217;da ise bu oran yüzde 80&8217;lere yakındır. Vatandaşımız köyden Kumluca&8217;ya rahat bir şekilde iniyor. İktidar partisi olarak bizim bu trafiği yoğun olan ana yollarımızı bir an önce iyileştirmemiz gerekiyor. Bu konuda da Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ve bizler takip ediyoruz. Aynı şekilde bu yolumuzun dışında Kozcağız - Perşembe yolumuz bu bölgeyi ilgilendiriyor. Çünkü Kumluca&8217;nın da Zonguldak bağlantısını sağlayacak kısa yollardan bir tanesi olacak. O yol da çok önemli. O yolun da bir an önce bitirilmesi lazım&8221; diye konuştu.


Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz


Meclis Başkanı Kartal; yolların yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Kartal, &8220;Kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Tabi ki Kumluca &8211; Karabük ve Kumluca &8211; Kozcağız bağlantısı da çok önemli. İnşallah bu yollar bittiğinde hakikaten iyi olacaktır ve Bartın&8217;ın gelişmesine vesile olacaktır. İnşallah bu dönemden sonra bu yolların yapımı büyük hız kazanır. Bunların en yakın takipçisi başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bizleriz. Bu yolların yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Başka bir alternatifi de yok zaten. Çünkü bu yüzyılda böyle bir yol olmaması lazım. Kumluca&8217;nın tüm sıkıntılarını biz İl Genel Meclisi olarak biliyoruz. Biz beldemizde yol ve suyun dışında inşallah en büyük projelerimizden bir tanesi bir okul projemiz vardı. Bu okul inşaatını tamamladık. Okulda hizmete başlandı. Biz İl genel Meclisi olarak göreve geldiğimizde her sene sağlık merkezi yapacağız demiştik. 2011 yılında da İl Genel Meclisi olarak da Kumluca Beldemizi seçtik. Parasını da aktardık. Bu inşaat bittiğinde Kumluca güzel bir sağlık tesisine kavuşmuş olacaktır&8221; şeklinde konuştu.


Beraber çalışmaya devam edeceğiz


Başkan Çetin&8217;in başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Kartal; &8220;Kumluca Belediye Başkanımız da spor ve sağlık tesisleri yapımı için yoğun çaba sarf ediyor. Bu konuda da başkanımıza İl Genel Meclisi olarak destek vereceğimizi ilettik. İnşallah güzel ve hayırlı işlere imza atmaya hep beraber devam edeceğiz. Ayrıca Mart ayında bitirilmesi planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi için Belediyeler birliğine İl Özel İdaresi de katılacaktır&8221; ifadesini kullandı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ve Meclis üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin ise &8220;Bu ziyaretinizden dolayı Kumluca Belediyesi olarak son derece memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kumluca ve köylerimizde yapılan güzel çalışmalarınızdan dolayı şahsım, Belediye Meclisi ve Kumluca&8217;lı vatandaşlarımız adına İl Genel Meclisimize çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak felsefesi yavaş yavaş yerine oturuyor. Beldes ve Köydes&8217;e aktarılan ödenekler ile güzel işler yapılmaya başlandı. Bu ödenekler sayesinde yapılan yatırımlar ile birlikte beldemizin çehresi değişiyor. Gerek alt yapıda gerek üst yapıda göze hoş gelen görüntüler oluşuyor. Yurtdışına gittiğimiz zaman oradaki projeleri gördüğümüz zaman gerçekten de imreniyorduk. Ama şimdi ülkemizde de bu tür güzel projeler yapılmaya başlandı&8221; dedi.


Sorunları birlikte aşacağız


Çetin, &8220;Bazı ülkelerden de ileride olmamız bizi ayrıca mutlu ediyor. AK parti ile başlayan bu değişim süreci belediyelerde ve köylerde çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye modernleşiyor. Güzel noktalara geliniyor. Köylerimizdeki çalışmalar belli bir aşamaya geldi. İmar çalışmalarımız devam ediyor. Köyden belediyelere katılan yerlerde sıkıntılarımız büyüktü. Ama bu hükümetimiz ile başlayan imar çalışmaları vasıtası ile daha iyi yerlere gelindi. Bizim en büyük isteğimiz sizin de bahsettiğiniz 35 kilometrelik bağlantı yollarımızın standart bir yol haline gelmesidir. Temennimiz bu yolların 2011 yılında programa girmesidir. Bize gelen haberler bu yolların 2011 yılında yapılacağı yönündedir. Bu konuda da umutluyuz. Takibimiz devam edecektir. Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın. Biz bu işleri çok yakından takip ediyoruz ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah bu işlerin üstesinden siz İl Genel Meclis Üyelerimizin destekleri ve yardımları ile geleceğiz. Kumluca&8217;mıza sağlık tesisi ile ilgili projeyi başlattığınız için İl Genel Meclis Üyelerimize şahsım ve Kumlucalı vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum&8221; diye konuştu.


İkinci ziyaret AK Parti teşkilatına


İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Ak Parti Kumluca Teşkilat Başkanı Hüseyin Demirci&8217;yi de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ak Parti Kumluca Teşkilat Başkanı Hüseyin Demirci, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal&8217;dan her zaman destek gördüklerini ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kartal, ziyarette ayrıca Kumluca&8217;daki yapılan çalışmaları değerlendirerek teşkilat üyeleri ile Kumluca&8217;nın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kumluca Sağlık Ocağında da incelemelerde bulunan Meclis Başkanı Ali Kartal, &8220;Biz İl Genel Meclisi olarak göreve geldiğimizde her sene sağlık merkezi yapacağız demiştik. 2011 yılında da İl Genel Meclisi olarak da Kumluca Beldemizi seçtik. Parasını da aktardık. Bu inşaat bittiğinde Kumluca güzel bir sağlık tesisine kavuşmuş olacaktır. Sağlık ocağı çalışanlarımıza başarılar diliyorum&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi