Bulunduğu alandaki yolun dar olması sebebiyle araç geçişlerinde çok büyük sıkıntıların yaşandığı, ağır tonajlı iki aracın yan yana geçemediği hemzemin geçidin yıkılması çalışmaları ile ilgili Belediye Basın Bürosu aracılığıyla kamuoyuna bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Etem Özdemir, trafik akışında sıkıntıların yaşandığı ve sürücülerin zor durumlara kalmasına sebep olan hemzemin geçidin yıkılmasının zaruri hale geldiğini belirterek, demiryolu raylarının alınmasından sonra atıl hale gelen geçidi yıkmaya karar verdiklerini söyledi.
Özdemir verdiği bilgide, yıkım çalışmalarının Karadeniz Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü&[#]8217;nün araç ve imkanlarıyla yıkıldığı bilgisini vererek şunları söyledi:
&[#]8220;Karadeniz Ereğli ile Kandilli Beldesi arasındaki yolun en dar noktalarından birisi, Kemer Mahallesi&[#]8217;nde bulunan hemzemin geçitti. Yolun genişliğinin dar olması sebebiyle iki aracın aynı anda oradan geçmesi olanaksızdı. Özellikle uzun ve yüksek araçların geçişi sırasında da sürücüler zor anlar yaşıyordu. Demiryolu rayları alındıktan sonra hemzemin geçit atıl duruma düştü, geçit ihtiyacı ortadan kalktı. Dolayısıyla geçidin yıkılarak bu noktadaki yolun genişletilmesi de şart oldu. Biz de bu yıl genişletme çalışmaları çerçevesinde yıkım çalışmalarını başlattık ve en kısa sürede bu çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi