Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi yöneticileri, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Köpek Barınma Evi´ne giderek barınaktaki köpeklere köpek maması götürdü. Hayvanseverler köpekleri elleriyle besleyerek sevdi. Hayvanlarla tek tek ilgilenen hayvanseverler köpeklerin sevgiye muhtaç olduğunu söyledi. Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Sevgililer Günü´nde köpek barınağına gitmeyi planladıklarını belirterek, köpeklerin sevgiye muhtaç
olduğunu anlattı. Herkesin bu günde sevgilileri ile buluşmak istediğini anlatan Günvar, şöyle konuştu: "Ama bizim sevgililerimiz bunlar. İnsanların muhtaç olduğu sevgiye, onlarda muhtaç. Sadece konuşmaktan mahrum olan çok derin duyguları olan Allah´ın yarattığı canlılar. Biz insanlar olarak bunlara bakmak zorundayız diye hissediyorum. Bizlerin yaşam hakkı olduğu kadar onların da yaşama hakkı var."
Barınakta hayvanların sağlığından sorumlu olan veteriner Verdağ Köktürk de, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi´ne teşekkür etti. Sabah öğrenci arkadaşların geldiğini belirten Köktürk, sözlerine şöyle devam etti: "Buraya gelen hayvanseverlerden, gazeteleri, yoğurt kaplarını atmamalarını, yiyecek getirebileceklerini bilmelerini istiyoruz. Bize Özel İdare´den belediyeden ulaşabilirler."
Editör: Pusula Gazetesi