16 Bin 153 kayıtlı üyesi bulunan Ereğli Ziraat Odası&[#]8217;nın 4. olağan genel kurulunda mevcut başkan Adil Pulat güven tazeledi. Ereğli Belediye yetkilileri, CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, CHP, MHP, AK Parti Ereğli İlçe Yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Gündoğdu, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık ve yaklaşık 100 kişi katıldı. Faaliyet raporunun, 2007-2008-2009-2010 yılı kesin hesaplarının okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi. Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi.


ODA MECLİSİNDE ŞU İSİMLER VAR
Ereğli Ziraat Odası Oda Mec-lisine Adil Pulat, Tacettin Keskin, Ali Erdoğan, Nazım Uyan, Fahri Sarıkaya, Hüseyin Aksoy, Faik Demirci, Mustafa Aydın, Yaşar Uyar, Lütfi Sevinç, Asım Alkan, Mehmet Eroğlu, Nihat Ünlü, Cabri Temel, Cavit Korkusuz, Kenan Çapaklı, Muharrem Ünlü, Mehmet Göktekin, Zafer Yalman, Şaban Kalaycı, Bayram Acar&[#]8217;dan oluştu. Oda meclisinden 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri de önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı ile belirlenecek.
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın her noktada dışlandığını belirterek, &[#]8220;Ben bunu hazmedemiyorum&[#]8221; dedi. Başol, milletvekillerinin ve belediyenin çalışmalarını yetersiz gördüğünü de vurgulayarak, Hem ekonomik hem siyasi yönden Kdz.Ereğli ve Alaplı dışlanmıştır. Ben Kdz. Ereğli ve Alaplı&[#]8217;daki muhtarların uyanık olmasını istiyorum. Kdz.Ereğli&[#]8217;de uyuşukluğu kaldırmamız lazım&[#]8221; dedi.
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli Ziraat Odası&[#]8217;nın 4. genel kurulunda yaptığı konuşmasında, Kdz.Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın yıllardır dışlandığına vurgu yaptı siyasilere de &[#]8220;adam gibi siyaset yapın&[#]8221; çağrısında bulundu. Başol, Ziraat Odası&[#]8217;nın başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, bundan sonraki süreçte Kdz.Ereğli&[#]8217;de ziraatın canlanması için daha fazla çalışılması gerektiğine de vurgu yaptı.
&[#]8220;DİK DURACAĞIZ SÖZ VERİYORUM&[#]8221;
Başol konuşmasında, &[#]8220;Biz yapılacak her türlü çalışmanın yanında olacağımızı adam gibi dik duracağımıza dönük söz veriyorum. Kdz. Ereğli&[#]8217;de uyuşuk uyuşukluğunu kaldırmamız lazım. Hem ekonomik yönden hem siyasi yönden her yönü ile Kdz. Ereğli ve Alaplı her zaman dışlanmıştır, dışlanıyor, ben işte bunu hazmedemiyorum. Bu dışlanmışlığı Ankara&[#]8217;da da görüyorum diğer yerlerde de görüyorum. Kdz. Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın muhtarlarının uyanık olması, siyasilerin de adam gibi siyaset yapmasını istiyorum. Muhakkak ki bundan sonra Kdz. Ereğli&[#]8217;nin ekonomik yönden Kdz.Ereğli&[#]8217;nin gemi tersanelerinin canlanması yönünden, işsizliğin çözülmesi yönünden, kırsal alanlara daha iyi hizmet verilebilmesi açısından bizi Ankara&[#]8217;da gönderdiklerimiz rahat durmayacaklar, durdurmayacağız, bizim görevimiz budur&[#]8217; diye konuştu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında Zonguldak Milletvekillerini eleştirdi. Posbıyık, konuşmasında kendisinin de aday olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi