Demokrat Parti&[#]8217;den 14. Ve 15. Dönemlerde Zonguldak Milletvekiliği yapan Ahmet Nihat Akın (90) yaşamını yitirdi.


Aynı zamanda, Doğru Yol Partisi 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Adnan Akın&[#]8217;ın babası olan Ahmet Nihat Akın( 90) uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle Bayındır Hastanesi&[#]8217;nde tedavi görüyordu.


Ahmet Nihat Akın için bugün Devrek İsmetpaşa Mahallesi&[#]8217;ndeki evininönünte cenaze töreni yapıldı. Törene, CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Ali İhsan Köktürk, 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, 19.Dönem Antalya Milletvekili Hayri Doğan, AKP zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, CHP İl Başkanı Tümer Peker, AKP Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, siyasi parti temsilcileri, dost ve akrabaları, ailesi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


Ahmet Nihat Akın&[#]8217;ın cenazesi bugün Devrek Yeni Camiinde kılınan ikindi namazına müteakip Devrek Şehir Mezarlığında toprağa verildi.


TBMM&[#]8217;de 14. ve 15. dönemler olmak üzere 2. Dönem DP Zonguldak milletvekilliği yapan Ahmet Nihat Akın, evli ve 3 çocuk babasıydı.



CHP&[#]8217;li Anadol:Çok üzgünüz


Ahmet Nihat Akın&[#]8217;ın ölümü üzerine Devrek&[#]8217;e gelen CHP İzmir milletvekili Kemal Anadol, Akın&[#]8217;ın ölümünden üzüntü duyduklarını belirterek şöyle konuştu; &[#]8220;Bugünkü ziyaret nedenimiz siyasi amaçlı değil daha çok insani amaçlı,Devrek&[#]8217;e,Zonguldak&[#]8217;a önemli hizmetler yapmış,ayrı ayrı partilerde beraber mücadele ettiğimiz merhum Ahmet Nihat Akın, dün akşam vefat etmiş.Dolayısıyla gerçekten çok üzgünüz.Milletvekili ve Belediye Başkanı iken de Kendisi çok iyi tanıyan Nadir Saraç arkadaşımla geldik.Cenazesinde bulunmak bizim için önemli bir görevdir,Devrek&[#]8217;e bu nedenle geldik.Tabi gelir gelmez ilçe teşkilatımızı ziyaret etmek istedik.İline ilçesine hizmet etmiş politikacı,sanatçı,bürokrat,sporcu buna benzer kimlikte ki insanlara sahip çıkmak,şehirli bir toplumun,demokratik bir toplumun,modern bir toplumun görevidir.Maalesef günümüzde bunlar azalıyor.Bunlara dikkat etmemiz lazım.Kendi değerlerimize, kendi insanlarımıza sahip çıkmamız lazım, onları öldükten sonra da yaşatmamız lazım.O da ancak belirli bir kültüre sahip olmakla mümkündür.Yozlaşan sağlıksız kentleşmenin yarattığı,bir kültür içinde bunlar mümkün değildir,Türkiye hızla bu bozuk kültüre doğru gidiyor,o nedenle bir an önce bir an önce kendi değerlerimize sahip çıkmanın bilincine kavuşmalıyız diye düşünüyorum.Allah Rahmet eylesin.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi