Genel Merkez tarafından AK Parti İl Başkanlığına atanan Yaşar Arslan dün parti binasında düzenlenen törenle görevi devraldı. Yaşar Arslan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada &8220;Siyasi yaşamıma gençlik yıllarımda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başlamış olup, Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemin sonlarında siyasi yasaklı duruma düştüğü zamanda söylemiş olduğu &8220;Bu şarkı burada bitmez&8221; ifadeleri bugünkü geldiğimiz noktada kendini göstermiş olup Sayın Başbakanımızın haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu şarkının devam etmesi bu millete hizmet etme sevdasıdır. Tüm Ak Parti mensupları gibi ben de 9 Mayıs 2009 yılında yapılan 3. Olağan Kongrede Bartın&8217;a hizmet etme sevdası ile İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim&8221; dedi.



Onur ve gururla aldım



AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan &8220;Yaklaşık 2 yıllık süreç içerisinde İl Sekreterliği ve Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundum. İl Başkanımız Sayın Yakup Ulupınar&8217;ın Milletvekilliği aday adaylığı nedeni ile istifa etmesi sonucu boşalan İl Başkanlığına yeniden atama yapılabilmesi için Genel Merkezimizin başlatmış olduğu süreç içerisinde tüm teşkilatımızın katılımı ile yapılan geniş manadaki temayüllerin alınması sonucu Ak Parti il Başkanlığı atama yetki belgesi 09.02.2011 tarihinde Genel Merkezimizde Sayın Başbakanımızın Başkanlığında Genel Başkan Yardımcılarımızın da katıldığı 39 İl Başkanlarımızın belirlenmesi ile ilgili toplantıda Sayın Başbakanımızın 39 İl Başkanları ile yaptığı bire bir görüşme neticesinde İl Başkanlığı yetki belgemi Sayın Başbakanımızın elinden büyük bir onur ve gururla almış bulunuyorum&8221; diye konuştu.



İlk hedefimiz seçimler



Yaşar Arslan &8220;Bugünden itibaren tüm teşkilatlarımızla birlikte 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlere teşkilatlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde hazırlamak en önemli vazifemiz olacaktır. Bizim anlayışımız da &8216;Ben değil biz&8217; olacaktır. Burada şunu ifade etmek istiyorum. İl Başkanlığı belirleme süreci içerisinde şahsıma gösterilen bu teveccühden dolayı teşkilatlarımızın tüm kademesinde görev yapan tüm teşkilat mensuplarına İl Genel Melis üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, İlçe Başkanlarımıza kısacası tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. İşimiz hizmet gücümüz millet diyor Hepinize saygılar sunuyorum. Her şey Bartın ve Türkiye&8217;miz için&8221; şeklinde konuştu.



Hayırlı uğurlu olsun



İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Dursun da konuşmasında &8220;Bilindiği gibi Sayın İl Başkanımız Yakup Ulupınar&8217;ın milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle partimizin İl Başkanlığı boşalmıştı. Belli bir süreç yaşadık. Bu süreçle alakalı genel merkezimiz tarafından belli temayüller yapıldı. Bunun akabinde İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Bekir Sezgin kardeşimiz, bugün ataması Sayın Başbakanımızın onayıyla gerçekleşen Sayın Yaşar Arslan arkadaşımıza görevi devretmiştir. Partimizin yönetim kademesindeki bu değişiklik yöremize ve ülkemize hayırlı olsun&8221; dedi.



Allah utandırmasın


Geçiş sürecinde kısa bir süre vekaleten il başkanlığı yapan Bekir Sezgin de &8220;Bugün burada bir devir teslim töreni gerçekleştiriyoruz. Mayıs 2009&8217;da yapılan il teşkilatı kongresinden sonra bugüne kadar birlik beraberlik içinde yürütmüş olduğumuz görevimizde Sayın İl Başkanımız Yakup Ulupınar&8217;ın milletvekilliği aday adaylığı ile boşalan makamının bu yeni süreçte yine il kurulumuz kademelerinde görev yapmış olan teşkilat başkanımız Yaşar Aslan beye genel merkez tarafından bizzat Sayın Başbakan&8217;ımızın elinden almış olduğu yetki belgesini takdim ediyorum. Kendisine bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Hayırlı olsun&8221; ifadesini kullandı. İl Başkanı Arslan, geniş katılımla gerçekleşen törenin ardından partililerin tebriklerini ve hayırlı olsun dileklerini kabul etti.



Yaşar Arslan&8217;ın öz geçmişi



Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan 01.09.1964 tarihinde Kumluca Kirsinler Köyü&8217;nde doğdu. İlkokulu Kirsinler köyünde 1975 yılında bitirdi. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Almanya&8217;ya gitti ve bu ülkede 2,5 yıl kaldı. Yurt dışı döndükten sonra 1977 yılında Esentepe Mahallesine yerleşti ve halen aynı mahallede ikamet ediyor. Orta öğrenimimi Bartın lisesinde, lise tahsilini Ticaret Lisesinde tamamladı. Yüksekokul öğrenimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde 1990 yılında tamamladı. Evli ve 4 çocuk babası. Özel bir işyerinde 9 yıl muhasebeci ve yönetici olarak çalıştı. Bugün devam etmiş olduğu mesleği kuyumculukta 14 yıldır çalışıyor.



Görev yaptığı dernekler



Gençlik yıllarımda başlamış olduğum sivil toplum örgütlerinde görevlerim;


1-) (1996-1998) Mes-Der İl Başkanlığı


2-) Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcılığı


3-) Bartın İbrahim Paşa Derneği yönetim Kurulu Üyesi


4-) Kum-Der üyeliği


5-) Bartın Kızılay Derneği üyeliği


6-) Bilgi-Der üyeliğime devam etmekteyim.

Editör: Pusula Gazetesi