Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum´a tepki gösterdi. Erdoğan, Batum´un sözlerinin suç olduğunu ve bunun karşılıksız kalmaması gerektiğini belirterek, savcıları göreve çağırdı.
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum´un ´Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP´yi yıkamadılar´ şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan, CHP´nin geçmişinden bugüne darbe şakşakçılığından vazgeçmediğini belirterek, "Bakıyorsunuz sıfatı anayasa hukukçusu olan birisi çıkıyor garip garip şeyler söylüyor. Senin her yerin anayasa hukukçusu olsa ne yazar. Bu tür kişiler akademisyen olamaz. Bu tür kişiler hukukçu da olamaz. Olsa olsa elindeki anayasa kitapçığını ezberlemiş bir kişi olarak meydanda dolaşır. Siyasete girdiği anda, işte kral çıplak meydana çıkıyor. Siyaset böyle bir şey ve şu anda meydana çıkmış vaziyette. Nedir o işte söylediği laflar ortada" diye konuştu.



BATUM´A SUÇ DUYURUSU


TSK´nın ABD´nin idaresinde gibi gösterilmesi anlayışının suç olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şu anda da Zonguldak böyle bir işi başlattı. Ama ben de buradan aynen buradan bu suç duyurusunu ilan ediyorum. TSK bizimle ilgili bir kuruluştur. Dolayısıyla bu suç duyurusunu yapıyorum. Gereğinin yapılması lazım. Bu, karşılıksız kalamaz. Bu karşılıksız kaldığı anda TSK ile futbol topu oynar gibi oynarlar. Bunun bedeli ödenmelidir, ödetilmelidir. Kimse de bunu demokratik süreçle iç içe koyamaz. Hiçbir zaman TSK´yı biz herhangi bir ülkenin yönettiği veya içini boşalttığı gibi bar yaklaşıma prim vermeyiz. Bir karton kutuya benzetme olayına prim vermeyiz, veremeyiz. Buna yönelik adımların da özellikle savcılarımızın tarafından atılmasının gereğini özellikle vurguluyorum" dedi.


&[#]8216;Suç unsuru bulunursa soruşturma başlatılabilir&[#]8217;



Zonguldak´ta, asker için ´´kağıttan kaplanmış´´ ifadesini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesini ziyaret eden Batum´un ´´Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP´yi yıkamadılar´´ şeklindeki sözlerinin kamuoyuna yansımasının ardından savcılıkça bugün inceleme başlatılması kararlaştırıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Batum´un askerle ilgili sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, ´´İnceleyeceğiz, Batum´un konuşmalarını değerlendireceğiz. Suç unsuru bulunursa soruşturma başlatılabilir´´ dedi.



KÖKTÜRK&[#]8217;DEN BATUM&[#]8217;A DESTEK BAŞBAKAN&[#]8217;A YANIT



CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum´un&[#]8217;un cumartesi günkü gezisine katılan isimlerden Zonguldak Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk gelişmeler üzerine Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtladı.


Köktürk soruştur açılması gereken başka olaylar olduğunu belirterek; &[#]8220;


Hükümet Sözcüleri ve Bakanlar Reşadiye&[#]8217;de meydana gelen saldırıdan sonra bölücü örgütünün üstlendiği bu saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısım mensuplarının doğum yerleriyle ilişkilendirmek suretiyle silahlı kuvvetler içersinde sözde var olan bir örgüt marifetiyle gerçekleştirildiğini ima etmişlerdir. AKP&[#]8217;nin ideolojik propaganda aracı haline gelen ve Bülent Arınç&[#]8217;ın sorumlusu olduğu TRT buna yönelik yayınlar yapmıştı. Bölücü örgütün üstlendiği bir saldırıyı bir kısım TSK mensuplarına yıkmaya çalışan anlayışın önce dönüp kendisine bakması ve kendi yaptıklarının hesabını vermesi ve başkalarıyla ilgili göreve çağırdıkları cumhuriyet savcılıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bu açık saldırılarla ilgili göreve çağırması gerekir&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi