İl Genel Meclisi Şubat dönemi toplantıları cumartesi günü yapılan 5. oturumla tamamlandı. 11 sandalyeli meclis 1 Şubat Salı günü başlayan toplantı maratonunu hafta sonu mesaisiyle bitirirken son oturumda gündeme eklenen bir madde ile birlikte iki madde görüşülerek karara bağlandı.



Madde komisyona havale

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu&8217;nda yapılan Şubat ayı beşinci oturumunda gündem maddeleri arasına bir madde ilave edildi. Performans Programı ve Çalışma (Yatırım) Programı ile ilgili dosya gündeme 10. madde olarak eklendi. Gündemin 10. maddesinde bulunan Performans Programı ve Çalışma (Yatırım) Programı ile ilgili konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gerekli inceleme yapıldı



Gündemin 2. maddesinde bulunan Kozcağız ve Toplum Aile Sağlığı Merkezinin Tahsisi ile ilgili dosyanın Plan ve Bütçe Komisyonunun yaptığı inceleme neticesinde Kozcağız Toplum ve Aile Sağlığı Merkezinin İl Sağlık Müdürlüğüne 15 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine ve Vali İsa Küçük&8217;ün yetkili kılınması yönünde karar verilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

Müdürlüğe tahsisi gerekiyordu



İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, madde görüşülürken yaptığı konuşmada, &8220;Kozcağız Toplum Aile Sağlığı Merkezimiz hizmete hazır bir vaziyette. İnşaatı tamamlandı. Geçen haftaki İl Encümenimizde buranın 2. katı 6 adet doktorumuza kiralama işlemi tamamlanıp kendilerine teslim edildi. 1. katında da şu anda Sağlık Müdürlüğümüzün hem 112 acil hem de Sağlık Müdürlüğünün kamu adına yapacağı sağlık hizmetlerinin burada en iyi şekilde yapılabilmesi için Sağlık Müdürlüğüne tahsisi gerekiyor. Bu arada bedelli veya bedelsiz tahsis yetkisi meclisimiz de olduğu için bu konuda meclisimize geldi. Komisyonumuz da 15 yıllığına bedelsiz olarak tahsisini uygun görmüş&8221; dedi.


24 saate çıkarabilirsek iyi olacak



Meclis Başkanı Ali Kartal, &8220;Gerçekten Kozcağız Toplum ve Aile Sağlığı Merkezimiz Kozcağız halkına cevap verecek nitelikte yapıldı. Buradan sadece Kozcağızlı vatandaşlarımız değil, Kumlucalı ve Hasankadılı vatandaşlarımız da yaralanabilecekler. Burada sadece akşam 5&8217;e kadar hizmet verilmeyecek. Şu anda doktorlar ile Sağlık Müdürlüğümüzün yapmış olduğu görüşmede akşam 21.00 veya 22.00 saatlerine kadar hizmet verilecek. Bu hizmetin de 24 saate çıkarılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Eğer bu hizmeti 24 saate çıkarabilirsek bölge adına önemli bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız&8221; dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür



İl Genel Meclis Üyesi Kenan Dursun, &8220;Sağlık önemli. 2010 yılında Kozcağız&8217;a öz kaynağımız ile yaptığımız sağlık merkezinin tahsisini, Sağlık Müdürlüğüne inşallah devredeceğiz. Bu arada Sağlık Bakanlığı&8217;ndan Arıt ve Kumluca için gelen ödeneklerle buralarda inşallah kurtulacaklar. Arıt ve Hasankadı programımızda yoktu. Bunlar dış kaynakta idi. Kumluca&8217;daki kendi öz kaynağımızı Hasankadı&8217;ya aktaracağız. Buralarda da bu hizmetlerin alınmasını sağlayacağız&8221; diye konuştu.



Beldeye yakışır hizmetler verecek



Kenan Dursun &8220;Kozcağız&8217;a yapılan bu merkezin Bartın&8217;ımıza ve Kozcağız halkına hayırlı olmasını diliyorum. Kozcağız gerçekten nüfusu itibari ile gelişen ve büyüyen bir beldemiz. Bu sağlık merkezimiz Kozcağız&8217;a yakışır bir şekilde hizmet verecektir. Kozcağız sağlık merkezinde emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, İl Özel İdaresi personeline ve ihalesini yapan ve takip eden mühendisinden teknik ekibine teşekkür ediyorum&8221; şeklinde konuştu.


Sonraki toplantı 1 Mart&8217;ta yapılacak



İl Genel Meclisi önümüzdeki ayın toplantısını 1 Mart 2011 saat 15.00&8217;da yapmayı kararlaştırdı. Hafta sonu yapılan Şubat dönemi 5. oturumunda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hasan Hüseyin Uzun ve İl Özel İdaresi Daire Müdürleri de hazır bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi