Zonguldak Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Kredi Kooperatifi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Can Polat Pamay Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen olağan genel kurulda çoğunluk sağlandı. CHP Zonguldak Eski Milletvekili Harun Akın, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İşadamı Şerafettin Turpçu, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali ve davetlilerin katıldığı olağan genel kurulunda, divan seçimi yapıldı.



ORTADAKİ CESEDİ HEP BERABER KALDIRACAĞIZ
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden olağan genel kurulda, faaliyet raporları okundu. Halkbank Şube Müdürü Metin Koçer, &[#]8220;Dışarıda hava çok güzel böyle bir günde fazla zaman almanızı istemiyorum. Trabzonspor&[#]8217;un maçı var. İşler iyi giderken bir yere sahip çıkmak çok kolaydır. Ortada bir ceset var bunu ortadan kaldıracağız. Sizden bir alkış istiyorum. Biz yine doğrudan esnafımıza sahip çıkıyoruz. Kongrenin Zonguldak ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.



ESNAF VE SANATKARLARIN SIKINTIDA OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş ise, &[#]8220;Esnaf ve sanatkarlarımızın gerekse kooperatiflerimizin sıkıntıda olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla aile içinde huzursuzluk baş göstermiştir. Bu da toplumun çeşitli noktalarda yara almasına neden olmuştur. Bakanlığımız 3D formülü adı altında proje ortaya çıkartmıştır 7 ana başlık 30 eylemde yer alan planda esnaf ve sanatkarların birinci sorunu olan finansal kaynaklara ulaşımı ele alınmıştır. KOSGEB teşkilatımıza bu konuda görevler verilmiştir. Esnaf ve sanatkarların desteklenmesi ele alınmıştır. Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve sigorta borçları ele alınmıştır. Küçük işletmelerimizin çağa uygun olarak değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu projelerin hükümet tarafından değerlendirilmesi ele alınmıştır. Önümüzdeki günlerde bu stratejik eylem planı takibi yapılacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.


&[#]8220;KAYIĞI TAMİR EDECEĞİZ&[#]8221;
Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi sonunda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Şehri, ise kooperatifi kayığa benzetti. Birçok icra dosyasını takip ettiklerini belirten Şehri, şöyle konuştu:
&[#]8220;Bankada şu anda 55 bin TL paramız var. Halkbankası&[#]8217;nı sizin adınıza imza atarak borçları taksitlendireceğiz. Müdür de bize talepte bulunup krediyi 15 günde açacağını söyledi. Tescilden sonra Halkbankası ile oturup konuşacağız. Ne kadar paranız varsa alın getirin. Biz taksitleri düzenli ödersek daha iyi olur. Gelen arkadaşlara yardım ettik. İcra dosyalarını takip ettik. Bir fiil kendim gittim. Dilek ve temennilerinizi yerine getirmek zorundaydık. İki pırlanta gibi avukat arkadaş ile anlaştık. Bütün arabalardaki yakalamaları kaldırdık. Taksitlendirmeleri ellerindeki parayı getirdiler biz de kabul ettik. Her türlü çabayı gösterdik. Bu kayık batmıştı ama biz kenara çekip tamir edeceğiz. Bunu 4 kişi ile yapamayız. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Takip oranı 6-7 olanlar, 35 bin TL veriyorlar. Günahımız çok bunu affettirmek için kurtaracağız. Bizi tekrar seçtiğiniz için çok teşekkür ederim. Arkadaşlarımızla beraber size yardımcı olacağız.&[#]8221;
Açık oylama usulü ile gerçekleştirilen genel kurulda, yönetim kurulu asil üyeleri şöyle açıklandı:
&[#]8220;Ercan Şehri, Okan Ceylan, Haydar Civan, Aytekin Sevimli, Niyazi Torlakoğlu.&[#]8221; Denetim Kurulu ise, &[#]8220;Mustafa Ateş ve Okan Yücesan&[#]8221;dan oluştu.
Editör: Pusula Gazetesi