Alaplı Ziraat Odasının 5. olağan genel kurulu yapıldı. Divan Başkanlığını Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık&[#]8217;ın yaptığı Divan katipliklerini Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, Ereğli Ziraat Odası Genel Sekreter İbrahim Cöbek ve Gökçebey Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı&[#]8217;nın yaptığı, iki liste ile gidilen ve toplam 54 delegeden 53&[#]8217;nün oy kullandığı seçimlerde 37 delegenin oyunu alan Şeref Türkoğlu, yeniden başkanlığa seçilirken, başkan adaylarından Orhan Yener, 16 delegenin oyunu aldı.
Alaplı Belediyesi Kültür salonunda düzenlenen kongreye Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, MHP Alaplı ilçe Başkanı İsmail Altay, DSP Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Önelge, MMP Alaplı ilçe Başkanı Musa Türkoğlu, HAS Parti Alaplı ilçe Başkanı Emrullah Erdoğan, Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Genel Sekreter İbrahim Cöbek, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, Oda Başkanları, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal ve delegeler katıldı.
Başkan adayı Orhan Yener, kongre öncesinde yaptığı konuşmada, &[#]8220;Son yıllarda Ziraat Odası faaliyetlerini yakından takip eden birisi olarak oda faaliyetlerinde ilgili üyelerimize ve çiftçilere yönelik, gerek mesleki gerekse yatırım ve proje konusunda çiftçimizin önünü açacak, verimi maksimum seviyelere çıkartacak faaliyetlerden uzak olduğunu gördüm ve aday oldum. Bugüne kadar odaya hizmetleri olan Başkan Şeref Türkoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz de delegelerimiz bizi başkanlığa uygun gördükleri takdirde oda hizmetlerini daha iyi bir seviyeye getirmek için çalışacağız&[#]8221; dedi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da 1997 yılında kurulan ve 1998 yılında faaliyete başlayan Ziraat Odasında 12 seneden beri büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.
Türkoğlu, &[#]8220;Odamızın şu anda 8 bin üyesi bulunmaktadır. Ancak çalışan üye sayımız 5 bin 300&[#]8217;dür. Çiftçilerimizin yüzde 50&[#]8217;si devlet desteğinden yararlanmaktadır. Alaplı Ziraat Odasının üyelerinin yüzde 99&[#]8217;u fındık üreticisidir. Malumunuz fındık 2 yıl öncesine kadar Fiskobirlik ve TMO tarafından desteklenmekte idi, şu anda iki kurum da piyasadan çekilmiştir. Hükümet alan bazlı destek vermek suretiyle fındık serbest piyasasının şartlarına bırakılmıştır. Oda olarak hedefimiz; Bin 850 olan organik fındık üreticisini 2 bin ve 3 binlere çıkartarak organik ürüne geçişi hızlandırmak. Kurulacak olan fındık kırma fabrikamızda ürünlerimizi ambalajlayarak diğer ürünlerden yüzde 50 fazlaya pazarlamak, bugün dönüm başına 105 kilogram olan fındık verimini 200 kilograma çıkarmak, hayvancılığı geliştirmek için Ziraat Bankası&[#]8217;nın en az on baş hayvan şartını ikiye indirilmesini sağlamak, organik yaş sebze üretimi için çiftçilerimize destek vermek, arıcılığı geliştirmek için çiftçilerimizi teşvik etmek, fındık fiyatının dengeli tutulabilmesi için lisanslı depoculuk sistemine geçilmesini sağlamak, fındığın maliyet fiyatının altında satılmaması için çalışmalar yapmak, çiftçilerimize mühendislerimizce seminerler vermek, kadın çiftçilerimizi eğitmek, her köyde örnek bahçeler kurmak, ürün sigortası uygulamasını teşvik etmektir&[#]8221; dedi.
4 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığını yürüttüğünü belirten Türkoğlu, &[#]8221;1997 yılından bu yana yaklaşık 4 dönemdir oda başkanlığını yürütüyorum. Bu benim son dönemim, bir sonraki olağan genel kurulda aday olmayacağım. Gençlerimiz kendisini yetiştirsin, oda başkanı olmak isteyenler bir daha ki döneme kendilerini hazırlasınlar. 5. olağan genel kurulumuzu tamamladık. Delegelerimiz bir kez daha beni başkanlığa uygun görerek destek verdiler. Bana destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Genel kurulumuz Alaplı&[#]8217;mıza, Zonguldak&[#]8217;ımıza ve bölgemize hayırlı olsun&[#]8221; diye konuştu.
5.olağan genel kurul sonrası yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Şeref Türkoğlu, Şerafettin Acar, Ahmet Uysal, İsmail Görmez, Hüseyin Tosun, Halil Yavuz ve Metin Er.
Editör: Pusula Gazetesi