Zonguldak Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. 12 gündem maddesinden oluşan mecliste en önemli olarak, lavuar alanı, 69 Ambarlarına yapılmak istenen Diyaliz Merkezi, Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ve ZKÜ Rektörü Mahmut Özer&[#]8217;in Terakki Mahallesinde bulunan ve üniversiteye tahsisli alanın &[#]8216;kapalı yüzme havuzu ve sosyal tesisi&[#]8217;ne dönüştürülmesi yönündeki isteği görüşüldü.


Meclis toplantısı öncesi Lavuar Alanı Projesiyle ilgili hazırlanan sunum izlendi. Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin, &[#]8220;Bu projeyi siz yapamazsınız. Biz yaparız. Siz ancak muhalefet edersiniz&[#]8217; yönündeki esprilerine yanıt veren Başkan Eşref, &[#]8220;Biz yapacağız. Sizde göreceksiniz&[#]8221; dedi.


LAVUAR ALANINI CD VE KATALOGLARLA TANITIYORUZ


Lavuar Alanıyla ilgili bilgiler veren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, &[#]8220;Zonguldak kent merkezimizin sosyal hayatını değiştirecek, Zonguldak&[#]8217;a kimlik katacak, yaşanabilir kentte olduğumuzu hissettirecek projeyi sizlerle birlikte göreve geldiğimiz günde bu yana olan süreçte birlikte yürüttük. Proje bitti, belediye meclisi kararlarıyla onaylandı, artık Koruma Kuruluyla onaylanmış, Belediye Meclisiyle İmar Planı yapılmış bir Zonguldak Kent Merkezi Lavuar Alanı Projemiz var. Bu projemiz için artık sadece Hukuki süreci kaldı, bu çözüm TTK&[#]8217;ya olan arsanın maliye Hazinesine devredilmesi halinde artık sorun bitmiş olacak. Bu alanı bu süreçte paylaştık ama Zonguldak halkı ile henüz paylaşamamıştık. Şu anda 20 bin adet katalog, 5 bin adet CD bastırarak bu alanımızı katalog ve CD yoluyla tanıtmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Zonguldakbelediyesi.gov.tr sitemizde CD ve katalog olarak yer almaktadır. İsteyen vatandaşlarımız sitemizi tıklayarak izleyebilirler. Artık bu proje kamuoyunda bilinecek. Bu proje milat projedir ve artık uygulanmak zorundadır. Çünkü yarışma projeleri tescilli projelerdir, telif hakları vardır. Dolayısıyla artık bu projenin dışında hiçbir kimse bu projenin dışında bir proje yapamaz. Telif hakkı sebebiyle bu projenin uygulanma zorunluluğu var. Biz bu projeyi önemsedik ve tasdikledik&[#]8221; şeklinde konuştu.




PİŞMİŞ AŞA SU KATMAK İSTEMİYORUZ


İmar ve şehircilik müdürlüğünün, Zonguldak Merkez Çınartepe Mahallesi 69 Ambarları mevkiinde 03.01.2011 tarih ve 4 sayılı kararla onanan imar planı değişikliğine, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan itiraz değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref,


69 Ambarları girişine Diyaliz Merkezi yapılması için imarın düzeltilmesi istendi. Bizde olmaz diyerek bu konuyu belediye meclisine taşıdık. Kiralama ihalesi gerçekleşti ama bu komisyonda iyice incelensin. Eğitim sahası içerisinde böyle bir diyaliz merkezi olur mu bilemiyorum. Biz pişmiş aşa su da katmak istemiyoruz. Bu konuyu görüşmek gerekir. Ama keşke Aralık ayında bu konu bize gelmiş olsaydı&[#]8221; dedi. Diyaliz Merkezinin yapılıp yapılamayacağı konusunda inceleme yapılması için İmar Komisyonuna havale edildi.


ARITMA TESİS ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yapım çalışması devam eden Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesine ait terfi istasyonlarının (TAA) uygulamada karşılaşılan sorunlar sebebiyle yapılaması gereken değişiklikleri içeren imar planı tadilatları konusunda da belediye meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Eşref, &[#]8220;Arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor. Teşvik belgemiz ve borçsuz belgesinin yazısının alınması gerekiyordu. Onları da hallettik. Şuanda şebeke boruları da gemiye yüklendi ve İstanbul&[#]8217;da. Gümrük işlemleri yapılıyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


REKTÖRÜMÜZÜN TEKLİFİ BANA CAZİP GELDİ


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer&[#]8217;in Merkez Terakki Mahallesinde üniversiteye tahsisli alanın &[#]8216;kapalı yüzme havuzu ve sosyal tesisi&[#]8217;ne dönüştürülmesi yönündeki isteği üzerine; &[#]8220;Sayın Rektörümüz bu alanı halka açalım diyor. Bence güzel bir teklif. Yeni Rektörümüz Sadece Üniversiteyi değil Zonguldak halkının da ihtiyacına gidermek adına böyle bir şey istiyor. Biz her zaman üniversitemize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. Bu konuları Rektörümüzle de görüştük. 8 bin metrekarelik bir alan ve bence istediği gibi yapılabilir. Yeter ki yapsın. Çünkü bana çok cazip geldi. Sonuçta buradan Zonguldak halkı da yararlanabilecek&[#]8221; dedi. Konu görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.


Editör: Pusula Gazetesi