2010- 2011 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili yarın başlıyor. Tüm Türkiye´de olduğu gibi Yarın Zonguldak&[#]8217;ta da binlerce öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girecek. 28 Ocakta başlayacak olan yarı yıl tatili 13 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.
Konu hakkında bilgi veren Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin öğrencilere ve velilere uyarılarda bulundu. Girgin, çocukların kişiliklerinin notlarla ölçülmemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
&[#]8220;Okullar ilk yarı tatiline girecek. Zonguldak&[#]8217;ta yaklaşık 106 bine yakın öğrenci karne alacak. Bu alınan karneler aynı zamanda velilerimizin de karnesidir. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Bu 15 günlük tatil süreci içerisinde çocuklarımızın dinlenmesi bizim için önemlidir. Daha sonra okula geldiklerinde başarısız oldukları dersleri ile ilgili de velilerimiz, çocuklarımızı takip ederek bu dört aylık süreçte bunların uyarı olduğunu görerek ikinci dönemde çocuklarımızın başarılı olması için anne, baba, öğretmen, okul idaresi el ele verip belli bir planlama doğrultusunda çocuklarımızın başarmış olması bizim için önemlidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün hedef gösterdiği ileri medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz, bizim çocuklarımızın geleceğini yönlendirmek çok önemlidir. Çocuklarımız, iyi yetişir iyi eğitim alırsa hem anne babaya, hem ülkesine faydalı bir insan olursa bu bizim için kazanç olur. Ona seviniriz, herkes de sevinir. Öğretmenlerin büyük mirası, öğrencisinin okuyup belli bir yere geldikten sonra orda olmasını görmek önemlidir. Velilerimizin, çocuklarını, kardeşleriyle veya başkalarının çocuklarıyla kıyaslamamalarını her zaman söylüyorum. O yüzden çocuklarımızın kendi yetenekleri, kendi başarıları doğrultusunda onları yönlendirmek bizim için önemlidir. Velilerimizin bu uyarıyı dikkate almalarını istiyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi