Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, Meclis Başkanı Halil Çelen ve Türkiye İş Kurumu Müdürü Ramazan Erdim ile birlikte Karabük&8217;e giderek, &8216;Ekonomiye Değer Katanlar&8217; plaket törenine katıldı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen tören Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu&8217;nun da katılımıyla yapıldı. Toksöz başkanlığındaki Bartın TSO heyeti TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşerek, gelişmeleri değerlendirdi. Toksöz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu&8217;nun ekonomide büyümenin sadece girişimcileri artırmakla mümkün olacağını, özellikle kadın ve genç girişimcilere önem verilmesi gerektiğini vurguladığını söyledi.



Primlerini ödeyenler ödüllendirilmeli



Hisarcıklıoğlu&8217;nun vergi prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının yanı sıra vergi ve primlerini düzenli ödeyenlerin de ödüllendirilmesini istediklerini söylediğini belirten Toksöz, &8220;Sayın TOBB Başkanımız, &8216;Ticaret ve borçlar kanunlarından birçoğunun gerçekleştirilmesi konusunda hükümet bize büyük destek oldu. 3 bin kanun maddesi 1 hafta içinde yasalaştı. 2 yılda yapılabilecek kanunlar bir haftada çıkartıldı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca geçici faiz oranlarının indirilmesi, vergi prim borçlarının yeniden yapılandırılması, vergi ve primlerini düzenli ödeyenlerin de ödüllendirilmesini istemekteyiz&8217; dedi&8221; şeklinde konuştu.



Hisarcıklıoğlu&8217;na sandalye maketi



Törende Karabük ekonomisine katkı veren 27 girişimciye plaket verildiğini söyleyen Bartın TSO Başkanı Toksöz, &8220;Yenice&8217;de sandalye üreten ve yurt dışına ihraç eden bir firma da Hisarcıklıoğlu&8217;na sandalye maketi hediye etti. Hisarcıklıoğlu Türkiye&8217;de koltukların çok değerli olduğunu, koltuğunu kimseye kaptırmamak için bu koltuğu yanında taşıyacağını söyledi. Çıkışta ise Karabük Kadın Girişimcileri Platformu tarafından yapılan el ürünleri sergisinden 150 TL&8217;lik el ürünü çember bezi satın alan Hisarcıklıoğlu, herkesin kadın girişimcilere destek olmalarını istedi&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi