Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) dele seçimlerinde Genel Başkan Ramis Muslu&[#]8217;nun seçim kaybetmesinin ardından kimin genel başkan olacağını hesapları yapılıyor.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilat Sekreteri Osman Tutkun GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu&[#]8217;a karşı girdiği taban delege seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından ilk kez konuştu.


Genel başkanlığa adaylık konusundan, Ramis Muslu&[#]8217;nun adaylığı, Üzülmez&[#]8217;deki seçimlere kadar bir çok konuya açıklık getiren Tutkun, &[#]8216;Genel Başkanlığa Aday çıkmazsa ben liderlik yapmaya hazırım&[#]8221; dedi.


Üzülmez&[#]8217;de listelerinin delinmediğini ve matbaa hatasından kaynaklanan hatanın kurbanı olduklarını ifade eden Osman Tutkun, &[#]8220;Ramis Muslu kendini güçlü görüyorsa veya ekip kurabilecekse aday olur. Ama tabiî ki zor&[#]8221; şeklinde konuştu.


GMİS Genel Teşkilat Sekreteri Osman Tutkun, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Genel Merkez Yöneticiliğine adayım. Nereye aday olacağımızı da zaman ve ekip belirleyecektir. Ama şuanda genel merkez yöneticiliğine adayım. Bütün bölgelerin seçimleri de bitsin ondan sonra oturup en doğru kararı vereceğiz. Bizim Üzülmez&[#]8217;de iyi bir sendikacı, hizmet eden bir sendika ve 90 yıllarındaki mücadeleleri geri getirmek amacıyla ekibimizle ortaya çıktık. Öyle bir ekip ışığını da gördüğümüz zaman o ekipte de olacağım.


MUSLU&[#]8217;NUN ADAY OLMASI ZOR


Ramis Muslu&[#]8217;nun aday olması konusunda bir şey söyleyemem. O onun düşüncesidir. Onun adına bir söylemde bulunursam da yanlış olur. Kendini güçlü görüyorsa veya ekip kurabilecekse aday olur. Ama tabiî ki zor. Üzülmez de taban seçimlerini kaybetti ama sonuçta bu kurumun genel başkanıdır.


Muharrem Sarıçam ile Ramis Muslu kendi aralarında &[#]8216;benim kazanmam halinde aday olmayacağı&[#]8217; yönünde bir konuşma geçmiş. Ama ben o konuşmaya şahit olmadım.


MATBAA HATASINI FARKEDEMEDİK


Osman Tutkun listesinden 118 kişi delege olmaya hak kazandı. Ramis Muslu ile Tayfun Dermir&[#]8217;de delege oldular. Biz matbaa hatasına kurban gittik. Matbaa hatasını fark etmiş olsaydık o hatanın önüne geçebilirdik. Normal şartlarda ne Ramis Muslu nede Tayfun Demir bizim listemizi delemedi. Böyle bir hata olmasaydı da biz kesinlikle seçilmiş olarak çıkardık. Ama olsun. Maden işçisinin takdiridir. Saygı duymak lazım. Biz önümüze bakıyoruz. Amacımız ve hedeflerimiz var. O hedeflerimiz doğrultusunda da yürüyeceğiz.


LİDERLİK YAPMAYA HAZIRIM


Genel Başkanlığa da adayım demiyorum. Delege arkadaşlarım beni nerde görmek istiyorsa ben kaçmıyorum diyorum. Ekibimizi toplayıp genel başkanımız dahil hepimiz oturup kamuoyuyla ne olacağını paylaşacağız. İçimizden genel başkan adayı da çıkmazsa ben madenci arkadaşlarıma önderlik, liderlik yapmaya hazırım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi