CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İstanbul&8217;da faaliyet gösteren Bartın derneklerini ziyaret ederek hemşehrileriyle hasret gidermeye devam etti. Önce Anadolu yakasındaki dernekleri ziyaret eden, daha sonra Avrupa yakasına geçen Yalçınkaya, ziyaretleri sırasında ilgiyle karşılandı. Yalçınkaya, Ataşehir&8217;deki Bartın İli Yardımlaşma Derneği, aynı yerdeki Arıt Ören Köyü Derneği, Kadıköy&8217;deki İstanbul&8217;da Yaşayan Bartınlılar Derneği ve Pendik ilçesindeki Uluslular Derneği&8217;ne yaptığı ziyaretlere dört dernek ziyareti daha ekledi. Milletvekili Yalçınkaya daha sonra Başkanlığını Şükrü Yavuzarslan&8217;ın yaptığı ve merkezi Gaziosmanpaşa&8217;da bulunan İstanbul&8217;daki Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Bu ziyareti Okmeydanı&8217;ndaki Bartın Kozcağızlılar Derneği, Halıcıoğlu&8217;ndaki Bartın Kumlucalılar Derneği ziyareti takip etti.



Adeta İstanbul&8217;u fethetti



Milletvekili Yalçınkaya, İstanbul&8217;daki Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde Dernek Başkanı Şükrü Yavuzarslan ve Yardımcısı Şenol Denizci tarafından karşılandı. Yalçınkaya burada Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Nalbant, Drahna Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Hasankadılılar Derneği Başkanı Avni Akdoğan ile çok sayıda dernek yöneticisi ve üyesi ile birlikte sohbet toplantısı yaptı. Bartın&8217;ın sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Yalçınkaya konuşmasında, bu sorunların çözümü için elinden geleni yaptığını söyledi. Sivil toplum örgütlerinin önemine de değinen Yalçınkaya, Bartınlıları gurbette bir araya getiren derneklerin birlik beraberliği sağlayarak, çok önemli bir iş yaptığını ifade etti. 5000 kişilik Karadeniz mahallesinde karşısında kalabalık bir Bartınlı topluluğu gören Yalçınkaya&8217;nın hemşehrileriyle buluşmasında duygulu anlar yaşandı.



Termik santral konuşuldu



Milletvekili Yalçınkaya&8217;nın derneklere yaptığı ziyaretlerde termik santral gibi yörenin gündeminde bulunan önemli konular da konuşuldu. Kozcağızlılar Derneğini ziyaretinde dernek yönetiminin santral karşıtı çalışmalarından övgüyle söz eden Yalçınkaya, gösterilen duyarlılığa teşekkür etti. Dernek yöneticileri ziyaret sırasında Milletvekili Yalçınkaya&8217;ya yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Yalçınkaya&8217;da mecliste verdiği önergelerle ve yaptığı konuşmalarla Bartın&8217;ın sorunlarını gündeme getirdiğini belirterek, bu şekilde çözüme katkıda bulunduğunu söyledi. Yalçınkaya, hemşehrileriyle bir arada olmaktan ve Bartın&8217;a hizmet etmekten çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Dernek yöneticileri Yalçınkaya&8217;ya ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi