Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ilçe teşkilatının talebi ve Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen&[#]8217;in randevusu ile, Devlet Planlama Teşkilatı&[#]8217;ndan sorumlu Bakan Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini söyledi. Görüşmeye, Zonguldak Milletvekili i Polat Türkmen, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu katıldı.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, içme suyu ve kanalizasyon projesi olan Belediyelere Beldes kapsamında 400 milyon lira hibe yardım ayrılması neticesinde, Belediyelerin İller Bankası&[#]8217;nca tasdik olunan bazı projelere destek amacıyla Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz&[#]8217;ı ziyaret ettiklerini dile getirdi. Ziyaretin son derece samimi ve yapıcı bir hava içinde geçtiğini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220; İller Bankası tarafından Devlet Planlama Teşkilatı&[#]8217;na gönderilen, Belediye alt yapı projeleri, sistem ve hibe oranlarının tespitinden sonra, bu sene ihaleye çıkartılarak su projelerine öncelik verilecek&[#]8221; dedi.


Filyos Vadi Projesi&[#]8217;ne, Kalkınma Ajansı&[#]8217;na ve Beldes projelerine vermiş olduğu katkılar için, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz&[#]8217;a teşekkür ettiklerini anlatan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;Sayın Bakanımıza Filyos Vadi Projeli ile ilgili gelişmeleri aktırdım. Filyos&[#]8217;un geleceğini konuştuk. Filyos Projesi&[#]8217;nde sorumlu bakan sayısının çok olduğunu, ama gerçek sahibinin olmadığını söyledik. Çözümün GAP, DAP, BAKAP İdaresi Başkanlığı gibi değerlendirilerek,.Filyos statüsünün BAKAP(Batı Karadeniz Kalkınma Projesi)İdaresi Başkanlığına dönüştürülmesini, gerçek kimliğine, gerçek sahibine kavuşturulmasını önerdik. Artık yerel birimlerin destekleri ve Sayın Valimizin, devlet adına takiplerinin yeterli olmadığını söyledik. Ayrıca konunun statü çerçevesinde Sayın Başbakanımıza iletilmesini, tüm yatırımların BAKAP idaresi başkanlığı altında daha rahat yürüyeceğini arazi tahsislerinin daha çabuk yapılabileceğini, çeşitli bakanlıkların yapması gereken yatırım ve işlerin daha çabuk yürütüleceğini ilettik &[#]8221; diye konuştu.


Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Çaycuma heyeti ile yaptığı konuşmada &[#]8220;Filyos Vadi Projesi&[#]8217;ni çok önemsiyoruz. Sayın Başbakanımızda çok önemsiyor. AB&[#]8217;nin önemsediği 3 limandan biri Filyos Limanıdır. Küçük düşünmemek gerekir.Büyük düşünüyoruz.BAKAP İdaresi Başkanlığı kurulması en doğru bir yöntem olacağını inanıyorum.Sayın Başbakanımızın kafasında,büyük yatırımcılara statü ve model konusunda böyle bir düşüncenin olduğunu tahmin ediyorum.Konuyu Başbakanımızla konuşacağım.Muhtemelen Zonguldak&[#]8217;a yapacağı ziyaretinde statü ve model konusunda daha net bir karar vereceğini düşünüyorum&[#]8221; şeklinde konuştu. Çaycuma heyeti adına Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz&[#]8217;a bir bakraç Çaycuma yoğurdu ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi