Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği&[#]8217;nin 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.


Genel Kurula Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra, Çaycuma&[#]8217;da faaliyet yürüten birçok parti, dernek, sendika, meslek örgütü başkan ve yöneticileri ile Eğitim Sen Zonguldak Şube yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen Ereğli, Devrek ve Gökçebey Temsilcilik yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Divan Başkanlığını Alparslan Çavuş&[#]8217;un yaptığı genel kurulda, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada ülke gündemi ve Çaycuma&[#]8217;da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akyol, her geçen günün emekçiler açısından daha da zorlaştığını belirterek en son TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Torba Yasada işçi ve memurlar için birçok olumsuz düzenleme olduğunu belirterek,&[#]8220;AKP hükümeti, torba yasayla keçilere otlanma özgürlüğü getirirken, çalışanlara ise köleliği dayatmaktadır&[#]8221; dedi. Akyol, plan ve bütçe komisyonundan geçen torba yasanın yakında TBMM Genel Kuruluna geleceğine dikkat çekerek, TÜRK-İŞ başta olmak üzere tüm konfederasyonlara mücadele etme çağrısında bulundu.


Okullarda 500 liraya öğretmen çalıştırıldığına dikkat çeken Akyol, &[#]8220;Öğretmeni öğrencisinin önünde perişan eden kimdir? Tabiî ki AKP&[#]8217;dir. Bir tarafta Dışişleri Bakanı Ahmet Ahmet Davutoğlu&[#]8217;na kiralanan villaya ayda 39 bin lira ödenirken, diğer tarafta 500 liraya öğretmen çalıştırılıyor. Okullarımızda 4/C&[#]8217;li olarak çalışanlar düşük ücret aldıkları yetmiyormuş gibi bir ayda işsiz bırakılıyorlar. Bu nasıl adalet, bu nasıl Müslümanlık?&[#]8221; dedi.


SSGSS yasası başta olmak üzere, AKP tarafından dayatılan, çalışanlar ve halkın aleyhine olan birçok düzenlemeye karşı Eğitim Sen olarak mücadele ettiklerini, Eğitim Sen&[#]8217;in çabalarıyla Çaycuma&[#]8217;da en geniş platformların oluşturulduğunu vurgulayan Akyol, Çaycuma&[#]8217;daki bu birlikten rahatsız olanların mücadeleyi zayıflatmak ve bölüp parçalamak için saldırılarda hakaretlerde bulunduklarını söyledi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;in Emek ve Demokrasi Platformu temsilcilerine yönelik yapmış olduğu hakaretlerden dolayı hapis cezası aldığını belirten Akyol, hiç kimse Çaycuma&[#]8217;daki bu birlik ve beraberliği bozamayacaktır&[#]8221; dedi.


Eğitim Sen Zonguldak Şube yönetim kurulu üyesi Barış Güven de yaptığı konuşma da AKP hükümetinin emekçilere yönelik saldırılarına karşı mücadele eden Eğitim Sen ve KESK&[#]8217;e karşı planlı bir saldırının olduğunu belirterek, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Genel kurulda bir konuşma yapan CHP Çaycuma ilçe Başkanı Şeref Köktürk, Eğitim Sen&[#]8217;in Çaycuma&[#]8217;da önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Çaycuma&[#]8217;da yapılan çalışmaların ülke genelinde takip edildiğini söyledi. Köktürk, eğitim çalışanlarının yanlarında olduklarını söyledi. TÖS eski Çaycuma Başkanı Ali Nuri Güntekin&[#]8217;de yaptığı konuşmada yaşanan sorunlar karşında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.


Tek listeyle gidilen seçimde yapılan oylama sonucunda İsmet Akyol, Zeki Saim Oral, Sedat Torlakcık, Aydın Özyurt ve Mahir Akşan yönetim kuruluna seçildiler. Sedat Torlakcık, Aydın Özyurt ve Mahir Akşan yönetime seçilen yeni isimler oldu. Genel kurulda 44 kişiden oluşan Eğitim Sen Zonguldak Şube delegeleri de seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi