Belediye Başkanı Cemal Akın, 2010 yılında 98 yangın meydana geldiğini ve bu yangınlara Bartın Belediyesi itfaiye ekiplerinin en kısa sürede müdahale ettiğini söyledi. Başkan Akın açıklamasında geçen yılın itfaiye çalışmaları açısından değerlendirmesini yaptı. Başkan Akın, &8220;Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü&8217;ne bağlı ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre görev yapmaktadır&8221; diye konuştu.



Can kaybı yaşanmadı



Başkan Akın &8220;İtfaiye ekiplerimiz tarafından geçen yıl toplamda 98 yangın olayına müdahale edilmiş, bu yangınların 69&8217;u başlangıçta söndürülmüş, 19 bina 3 motorlu araç kısmen yanarak kurtarılmış ve 5 bina ve 2 motorlu araç da tamamen yanmıştır. Bu yangınlar büyük ölçüde elektrik kontağı, ocak, soba, kalorifer kazanı, LPG patlaması, sabotaj, baca tutuşması gibi nedenlerden dolayı meydana gelmiş, yangınlarda 699.000 TL maddi zarar meydana gelmiştir. Bize teselli veren yangınlarda can kaybı yaşanmamasıdır&8221; dedi.



Bacaları temizletin uyarısı



Belediye Başkanı Cemal Akın, yangınların en büyük sebeplerinden birinin baca yangınları olduğuna dikkat çekerek &8220;Herkesin en az yılda bir kere bacalarını temizletmeleri gerekiyor. Daha sonra üzücü olaylarla karşılaşmamak için vatandaşlarımızın baca temizliği konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Baca temizliğinin de işinin ehli kişilere yaptırılmasında büyük fayda var&8221; şeklinde konuştu.



İhbar hattını meşgul etmeyin



110 yangın ihbar hattının zaman zaman asılsız ihbarlarla meşgul edildiğini belirten Akın &8220;Halkımızın muhtemel yangın olaylarını ihbar edebilecekleri 110 yangın ihbar hattı günün her saatinde itfaiye personelimiz tarafından cevaplandırılmaktadır. İhbar esnasında yangın mahalline kolay ulaşabilmesi için adres bilgilerinin net ve anlaşılabilir bir şekilde verilmesi, asılsız ihbarlar ile bu hattın meşgul edilmemesi can ve mal güvenliği açısından büyük ölçüde önem taşımaktadır&8221; ifadesini kullandı.



Personele teşekkür etti



Başkan Akın &8220;İtfaiye ekiplerimiz yangınlara müdahale etmenin yanı sıra Kız Meslek Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi&8217;nde eğitim seminerleri vermiştir&8221; dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca büyük titizlik ile görevlerini yerine getiren İtfaiye Müdür Vekili Mustafa Kanmaz ve tüm itfaiye personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi