Çevre düzenlemesi ve yürüme yollarının kısa sürede tamamlandığı proje kapsamında, bina inşaatları sürdürülüyor. Yeni pazaryeri inşaatında da temel çalışmalarının büyük kısmı tamamlanma noktasına geldi. Cumhuriyet Halk Evi´ndeki çalışmaları bizzat yerinde denetleyen ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert´ten bilgiler alan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Evleri´ni süratle yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, Murtaza Mahallesi´nde yapılmakta olan ilk halk evinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Posbıyık, "Burası, ekonomik yönden zor durumda olan vatandaşlarımızın yaşadığı bir mahalle. Burada, mahallelinin yönetimiyle yönetilecek bir halkevi projesi gerçekleştiriyoruz. Türkiye´de bir ilk olacağına inanıyorum. Murtaza Mahallesi´nde kurulacak futbol takımının da bu halkevinde bir yeri olacak. Aynı zamanda içinde, ailesine ekonomik katkıda bulunmak isteyen bayanlarımız turşu, tarhana, gözleme gibi ürünleri de satma imkanı bulacaklar. Biz de belediye olarak kendilerinden hiçbir ücret almayacağız. Aynı zamanda çocuk bahçeleri, bayanlar için de fitness alanları oluşturulacak. Yine bu mahallede nişan ve söz gibi geleneksel etkinliklerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımız için çok amaçlı bir salon yapıyoruz üst katta. Basketbol sahası ve küçük bir hayvanat bahçesi de bulunacak. Bu mahallenin gençlerine ve kadınlarına hitap edecek şekilde çocuk kreş odasından bayanların gün yapacağı odaya, kütüphaneye varıncaya kadar geniş bir alan içerisinde, yine yönetimini bu mahallenin gençlerinin üstlendiği bir halkevleri projesini gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz" dedi.
Çalışmaları devam eden bina içerisinde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sevgi Çemberinede yer ayrıldığını dile getiren Başkan Posbıyık, "Ön taraftaki binaların bir tanesini Atatürkçü Düşünce Derneği´ni diğerine de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği´ni bir diğerine de gençlere ve ihtiyaç sahiplerine giyim-kuşam ve ayakkabı dağıtımlarına devam edebilsinler diye Sevgi Çemberi´ni yerleştireceğiz. Böylelikle de bir kompleks meydana getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Kdz. Ereğli Belediyesi´nin üzerine durduğu en önemli yatırımlardan biri olarak kabul edilen yeni pazaryeri projesinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, uygulanmakta olan projeye göre binanın yerleşiminin yapıldığı, temeldeki çelik konstrüksiyona ait ankraj çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi. Projeye göre 270 günde tamamlanması planlanan yeni pazaryeri projesindeki çalışmaların yüzde 10´luk kısmı tamamlandığı açıklandı.
Editör: Pusula Gazetesi