Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Alaplı ilçesi köylerinde yardıma muhtaç ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor. Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde Demircan ailesinin evini yapan Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, evin ihtiyacı olan 6 bin tuğlayı teslim etti tuğla boşaltılmasına köylülerle birlikte yardım eden Erdoğan, verem taramalarının yanında, yardıma muhtaç ailelere de imkanlarımız neticesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Alaplı´da evi yanmış ve yıkılmak üzere olan vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, &[#]8220;Gördüğünüz gibi Zonguldak´ın genelinde verem taramasında hizmet verdiğimiz gibi buralardan tespit edilen tüberkülozlu ailelere de ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Köylerde bazen basının bulduğu evi yanmış ya da evi yıkılmak üzere olan insanlara da çevremizin sayesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir yıl içerisinde bu üçüncü ev oluyor. Ormanlı´da Çetinkaya ailesi, Ömerli´de Şen ailesine desteğimiz oldu. Ormanlı´daki evine girdi. Burası da bir ay oldu başlayalı. Biz o zaman dedik size malzeme bulalım siz işçiliğini yapın. Buraya şimdi 4 ton demir, 6 bin tuğla, 500 torba çimento, 50 torbada kireç gönderdim. 2 katlı bir ev oluyor. Biz insanların dertleriyle de ilgilenmeye çalışıyoruz. Bir çok yerde cami ilavesi, bazı okulların önü gibi imkanlarımız ölçüsünde bize destek verenlerle birlikte halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunlar tabi gönül ve sevda işidir. Sabahın saat 6´sından beri yoldayım, tuğla için. Tuğlalar fabrikadan geliyor. Bu tuğlaları İlhami Yazıcıoğlu aldı. Bu gelen diğer malzemeleri ise diğer arkadaşlarımız aldı. Bundan sonrakilere bakacağız artık. Daha önce burada yıkılmış bir ev vardı. 6 kişilik bir aile. Köyde çalışmalara çok iyi yardım ediyor. Çay köyü muhtarlığına da teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Her gittikleri yerlerde bazen yalnız bırakıldıklarını kaydeden Erdoğan, &[#]8220;Bazı bizim gittiğimiz yerlerde bizi yalnız bırakıyorlar. Netice itibariyle bu tür insanlara yardım ettiğimiz için biz mutluluk duyuyoruz. Biz 40 yılımızı verem mücadelesiyle fakir kişilere adayış bir derneğin mensuplarıyız. Derdi olan bize geliyor. Bunların çözümlenmesi noktasında devlet millet işbirliği neticesinde bazen de siyasilerde yardımcı oluyor. Başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Köksal Toptan, iş adalarından belli bir grup destek olanlar var. Böylece hep beraber güzel bir hizmet meydana çıkıyor&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;ÇALIŞMALAR BÜYÜK DESTEK GÖRÜYOR&[#]8221;
Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül, Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan´a yardımlarından dolayı teşekkür etti. Akgül, &[#]8220;Hiç karşılıksız bir çok hizmette bulunan ve saymakla bitmeyen eserleri köylerde büyük destek görmektedir. Herkesin 7´de 70´e ümidi haline gelen ve 40 yıldır tüm halkın tanıdığı Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, sadece veremle ilgili değil yardıma muhtaç kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yollardadır. Her aradığımızda lazım olan malzemeleri göndererek ihtiyaç olunanları göndererek bizleri kırmamaktadır. Evin büyük bir bölümü bitmek üzere. Gariban Demircan ailesi yaklaşık 1,5 ay sonra evlerine girebilecekler. Gönül ve sevda adamı olan ve köy halkımızın da büyük sevgisini kazanan Erdoğan´a Allah uzun ömürler versin ki yardıma muhtaç başka kişilerinde umudu haline gelsin. Burdan emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun&[#]8221; dedi.
1,5 AY SONRA EVİMİZİN İÇİNE GİRECEĞİZ&[#]8221;
4 çocuk babası olan ev sahibi İsmail Demircan da, &[#]8220;Büyük hayırsever olan Hasan Ağabey bu dar günümüzde yetişti ve bizim her ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyor. Kendisi geçtiğimiz günlerde 2 aylık kumanya yardımında da bulundu. Çok sevinçliyiz. 1 ayda evimiz bu hale geldi inşallah 1.5 ay sonra evimizin içine gireceğiz. Kendisi sabahın 7´sinde yola çıkmış ve tuğla yüklü kamyona eskortluk yaparak buraya kadar geldi. Emeği geçen bütün iş adamlarından Allah razı olsun&[#]8221; diye konuştu.
Çay köyü sakinlerinden İrfan Erdem ise, &[#]8220;Çalışmalar çok güzel bir şekilde ilerliyor. Tuğlamız bitmişti şimdi ise 6 bin tuğla geldi. 1 ay önce başlanılan bu eser bu hale geldi, inşallah 1.5 ay sonrada eve girilmiş olunacak. Büyük işlere imza atan Hasan Erdoğan´a ve kendisine destek olanlara buradan şükranlarımızı sunuyoruz&[#]8221; dedi.
Demircan ailesinin evinin tamamlanmasında ihtiyaç olan 6 bin taşımak için Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül, Demircan ailesi ve köy halkı sakinleri de büyük bir özveriyle kamyondan tuğlaların taşınmasına yardımcı oldu.
Editör: Pusula Gazetesi