Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, önceki gün Halkın Sesi Partisine geçen Zonguldak Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca&[#]8217;nın Ak Parti ve İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;a yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi.


&[#]8216;Secaaattin Gonca belliki koltuk arayışı içerisindeymiş ve o koltuğu buldu&[#]8217; diyen Başkan Uçar, &[#]8220;Bana göre birilerini suçlamakta acizliktir. Kendisi de o pozisyona düşmüştür&[#]8221; yorumunda bulundu.


Başarısızlığın mazeretinin olamayacağını ifade eden Başkan Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Secaattin Beyin yaptığı açıklamalara cevap verecek değilim. Ancak Secaattin Bey&[#]8217;in yapmış olduğu hareketlerden şu ortaya çıkıyor; belli ki bir koltuk arayış içerisindeymiş. O koltuğu da buldu. Başarısızlığın hiçbir zaman mazereti olmaz. Partiyi hala içine sindirememiş ki Ak Partili olamamış ki kendisine yapılan teklife hemen evet demiş. Bu yaptığıyla koltuk sevdalısı olduğu belli oldu. Ahmet&[#]8217;i, Mehmet&[#]8217;i, teşkilatları, il başkanını suçlamasına hiç gerek yok. Bunlar doğru şeyler değil. Ama yeni siyasi hayatında kendisine başarılar diliyoruz.


TEŞKİLAT VE MİLLETVEKİLLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ


Secaattin Bey bizim bir dönem belediye başkanlığımızı yaptığı halde ikinci dönem kazanamayacağını bile bile, yapılan anketlerde veya çalışmalarda kazanmasının çok zor olduğunu bildiğimiz halde yine seçime devam etti. Kendisinin talebi üzerine, &[#]8216;seçimi alacağım ve size getireceğim&[#]8217; demesine karşılık Sayın Milletvekillerimiz yine bunun altına imza attılar ve aday gösterdiler.


ACİZ DURUMA DÜŞTÜ


Aslında kendisinin başını ellerinin arasına koyup düşünmesi lazım. &[#]8216;Ben neden seçimi kaybettim. Bir dönem belediye başkanlığı yaptığım halde bu insanlar beni neden desteklemedi. Nerde hata yaptım&[#]8217; diyerek gelip teşkilat ve milletvekillerimizden özür dilemesi lazım. Bana göre birilerini suçlamakta acizliktir. Kendisi de o pozisyona düşmüştür.


Ben Secaattin Beyi yapmış olduğum tüm il danışma toplantılarına davet ettim. Ama ona rağmen bir tane danışma toplantımıza katıldı. Siyasette istikrarlı olmayan insanlar hiçbir zaman başarılı olmamıştır ve olamayacaktır.


CELİL BEY DAVASINA İNANAN BİR ARKADAŞIMIZ


Biz Celil Beyle kongre sürecinde karşı karşıyaydık. Herkesin bir mizacı ve yapısı vardır. Onu da değiştiremezsiniz. Teşkilat içerisinde zaman zaman yapılan bayrak yarışlarında bu tip taraflar olabilir. Bunu herkesin saygıyla karşılaması lazım. Taraf oldu diye de ben kimseye tavır takınmadım. Bana muhalefet eden arkadaşlarla biz her gün oturup sohbet ediyoruz. Yani ben küçük düşünmüyorum. Küçük düşünenlerin nerelere geldikleri belli. Temsil ettikleri makamları da nerelere getirdikleri belli.


Celil Bey bizim arkadaşımız ve uzun bir dönem görev yaptık. Çok da uyumlu bir şekilde çalıştık. Secaattin Bey&[#]8217;in bana yapmış olduğu açıklamaları Celil Bey içinde düşünen insanlar olabilir. Bu doğaldır. Celil Bey&[#]8217;de özünde Ak Partili, davasına inanan bir arkadaşımızdır.


AK PARTİ ÖNCESİNDEKİ SİYASETİNİ DE BİLİYORUM


Ben yapmış olduğu hareketleri de kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Secaattin Bey&[#]8217;in Ak Parti önceki siyasetini de çok iyi biliyorum. Demokrat Partiden aday olduğu zaman zannediyorum 4 bin 500 civarında bir oy almıştı. O nedenle biz önceki siyasi hayatını da biliyoruz. Ak Partiden aday olduğu zaman da hangi şartlarda seçimi aldığını herkes çok iyi biliyor. Onun için partiye gelirken basınla gelmek ve giderken de basınla giderim gibi şovmen bir tutumla gelmesine biz izin vermeyiz zaten bu etik de değildir. Siyasi partiler kişilere endeksli olmamalıdır. Kişilere endeksli tutmazsanız zaten sonuna kadar davanıza sahip çıkarsınız. Öncelikle o davaya yüreğinizi, kalbinizi vermelisiniz. Partimizin kurucu üyeliğini yapmış bir sürü arkadaşımız var. Mesela Halit Gülay iki dönem aday oldu ama hiçbir zaman kişilere küsüp &[#]8216;hadi bana eyvallah, gidiyorum&[#]8217; demedi. Onun için samimiyet lazım. Mazeretlerin arkasına sığınılmamalıdır.


AK PARTİLİ OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ


Açıklamalarından ben olmasam da belediye başkanlığını kazanırmış sonucu çıkıyor. İnşallah bulunmuş olduğu partide belediye başkanı adayı olur ve o zaman kazanıp kazanamayacağını görürüz.


Bizim teşkilatların herhangi birinin tanıtımına ihtiyacı yoktur. Bizi bilen bilir, tanıyanda tanır. Eğer siz başarılıysanız, iyi hizmet etmişseniz halk sizi yine tercih eder. Bunun çok örneklerini verebiliriz. O nedenle Secaattin Bey&[#]8217;e yeni siyasi hayatında başarılar diliyorum ve Secaattin Beyin Ak Parti öncesinde de siyasi hayatı da var. Biz bunların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ak Partili olmak herkese nasip olmaz. Onun için Ak Partili olup da onun sorumluluğunu taşımak zordur.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi