Ak Parti&[#]8217;den istifa ederek Halkın Sesi Partisi&[#]8217;ne geçen Secaattin Gonca dün resmen İl Başkanı oldu ve ilk toplantısını Camlı Köşk&[#]8217;te gerçekleştirdi. Gonca&[#]8217;ya yaptığı toplantıda çok sayıda isim eşlik etti. Eşlik edenler arasında adı daha önce geçen Rıfkı Esengün de vardı. Katılımcılar arasında eski Ak Parti ve Saadet Partisi&[#]8217;nde görev almış isimlerinde olması dikkat çekti. Gonca konuşmasına gelen tebriklere teşekkür ederek başladı, Ak parti&[#]8217;ye ve medyaya yönelik eleştirilerle devam etti.


Ak Parti İl Yönetimi ile İl Başkanı Hamdi Uçar ve Belediye Meclis Üyeleri&[#]8217;ni kendisini yalnız bırakmakla halktan kopmakla suçlayan Gonca; &[#]8220;Halkın Sesi Partisi&[#]8217;nden teklif gelse ben zaten istifa edecektim. İl Başkanlığı konusunda görüşme daha önce oldu. Ancak resmi yazı bugün geldi&[#]8221; dedi.


Gonca Pusula&[#]8217;da bugün yer alan; &[#]8220;Ne oldu yüzyılın lideri&[#]8221; başlıklı habere de tepki göstererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın Zonguldak ziyareti nedeniyle asılan pankartla ilgili o dönem açıklama yaptığını ve abartılı olduğunu kabul ettiğini aynı olayın gündeme gelmesinin üzücü olduğunu belirtti.


Ak Parti&[#]8217;den ayrılmasının Başbakan ile ilgili olmadığını il yönetiminin tutumundan kaynaklandığını belirten Gonca; "Kimse benim Atatürkçülüğümü tartışamaz" sözleriyle mesaj verdi.


HAS Parti&[#]8217;den çok Ak Parti&[#]8217;nin konuşulduğu toplantıda Gonca&[#]8217;nın zaman zaman sinirlenmesi dikkat çekti.


Gazetecilerden de destek isteyen ve basını ziyaret ederek düşüncelerini paylaşacağını belirten Gonca eleştirilere de açık olduğunu hatırlatarak Halkın Sesi Partisi&[#]8217;nin savunduğu ilkeleri benimsediğini söyledi. İşte Gonca&[#]8217;nın açıklamalarından öne çıkan sözleri;



HAS PARTİ&[#]8217;NİN TEKLİFİNİ NEDEN KABUL ETTİM


Zonguldak Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir görevde bulundum. Şu an itibariyle Halkın Sesi Partisinin Zonguldak&[#]8217;ta kuruluş aşamasında olan kurucu başkanı olarak atamam geldi.


Türkiye de bu güne kadar kurulan 67 siyasi parti olduğunu biliyorum. Bütün siyasi partilerimizin ülkemize hizmet noktasında mücadele verdiklerine yürekten inanıyorum. Bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum.


Vatandaşın beklentisi Türkiye&[#]8217;de siyaseti kavgasız yapmaktır. Türkiye&[#]8217;de bir boşluk vardı. HAS Parti Numan Kurtulmuş&[#]8217;un önderliğinde kurulmuştur. Halkın Sesi Partisi&[#]8217;nin ülkemize, ülkemizle birlikte ilimize hayırlı olmasını temini ediyorum. Aradan geçen zaman içerisinde Halkın Sesi Partisi hızlı bir çalışma performansı ile Türkiye&[#]8217;de 71&[#]8217;e yakın ilde örgütlenmesini sağlamıştır. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve Zeki Kılıçarslan Zonguldak&[#]8217;a gelerek incelemelerde bulundular. Amaç örgütlenme çalışmalarını başlatmaktı. Arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Benim en önemli değerlerimden biri olan yolsuzluk, arsızlık konuların dışında olunmasıyla ilgili söylemleri beni HAS Parti&[#]8217;de kurucu il başkanlığı ile ilgili yapılan teklifin kabul etme sebebimdir. HAS Parti İl Başkanlığı kurmak, yönetimini oluşturmak, ilgili makama sunmak ve alındı belgelerini almak üzere yetki belgem bugünün tarihiyle tarafıma tenzih edildi. Benim atamam bir hafta önce yapılmadı, istifam neticesinde, genel merkez ile yaptığım görüşmeden sonra bugün gönderildi.



HAS PARTİ, KULA KULLUĞA,


SÖMÜRÜYE KARŞI ÇIKACAK BİR PARTİ



Öncelik olarak Zonguldak&[#]8217;ta il teşkilatını kurmak istiyoruz. HAS Parti halkın beklediği huzuru temin edecektir. Eskiyen üslupları yenileyecek bir partidir. Kula kulluğa, sömürüye, adaletsizliğe karşı çıkanlar bu partide, bu çatı altında güçlerini birleştirecekler. Buna inana bütün insanları bu çağrı etrafında toplanmaya davet ediyoruz. Sağcısıyla, solcusuyla ki ben bu kavramların bugün ne kadar zarar verdiğini ülkenin ne kadar zarar içerisinde olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Biz bütün insanları kucaklamak istiyoruz. İl binamızı tuttuk, orada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim için en önemli olay sahaya çıkmaktır. Yapacağımız projelerimizi halkımıza anlatmak istiyoruz. Siyasette yabancı değilim, hatalarımız elbette olacak, noksanlarımız olacaktır. Ama bütün insanlara eşit mesafede duracağız. Bizimle küs olanlara bile partimizin ideolojisini anlatacağız. Biz siyasette beklenti içerisinde olan insanlar değiliz. Çünkü biz bu ülkeyi, bu ili, insanları seviyoruz. Diğer siyasi partilerimizi insan oy olarak bakıyorlar. İşimizin zor olduğunu biliyoruz, yokuşlu bir yoldayız.


Allah yardımcımız olsun. Çıktığımız yolda bütün Zonguldak halkına hangi siyasi partinin görüşünde olursa olsun, nereye oy verirse versin hiç önemli değil destek bekliyoruz. Her yerden bizime mücadele içinde olma noktasında inanın çok büyük talepler var. Bu talepler sadece AK Partili, SP&[#]8217;li kökenli arkadaşlarımız değiller. CHP, MHP ve diğer partili arkadaşlarımızdan da birlikte bu işe omuz verme noktasında bize destekler var. Ben kendilerine özellikle teşekkür ediyorum ve yarından itibaren bu arkadaşlarımızı da bir bir ziyaret edeceğiz, kendi teşkilatımız içerisinde kendilerini görmek istiyoruz. Bayanlarımızın teşkilatımızın içerisinde görmek istiyoruz. Bayanlarımız bizim için olmazsa olmazdır. Çünkü onlar gerçekten aldıkları görevi düzgün bir şekilde yerine getiriyorlar. Seçici olacağız mutlak ama seçici olurken siyasi görüşler geri planda kalacak. İnsanlığına, Zonguldak&[#]8217;ta ki yaşantısına kamuoyu tarafından dejenere olmamış, siyasette dejenere olmamış halka güven veren, halkı kucaklayan tüm arkadaşlarımızda biz Zonguldak&[#]8217;ta bu işi götüreceğimize inanıyoruz.


UÇAR, UÇURULACAKTIR


Sayın Hamdi Uçar&[#]8217;ın benim istifamla ilgili açıklamalarını okudum. Beyanatında Sayın Uçar diyor ki, &[#]8216;Secaattin Gonca gibi bu partiden çok kişi istifa etti. Yolları açık olsun, kalan sağlar bizimdir&[#]8217; gibi ifadeyi ben bir il başkanına yakıştıramadım. Bir evden cenaze çıkarken bile insanlara başsağlığı dilerler, üzüntü içerisinde olurlar. Buradan Hamdi Uçar&[#]8217;a bir çağrıda bulunuyorum, 15 Ocak&[#]8217;a kadar kendisi istifa etmediği takdirde, milletvekilliği adaylığını düşündüğünü biliyoruz. Yaptığı o yorumlara karşılık bunları söylüyorum. Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra bu halkı yok farz eden Sayın Hamdi Uçar, o partiye gelenleri dışlayan Hamdi Uçar seçimlerden sonra soyadı gibi Zonguldak halkı tarafından uçurulup gidecektir. Ak Parti&[#]8217;den ayrılma nedenim, insanlara insan gibi bakmadıkları içindir.


ZONGULDAK&[#]8217;TA BU İŞİ GÖTÜRECEĞİZ


Çıktığımız yolda bütün Zonguldak halkına hangi siyasi partinin görüşünde olursa olsun, nereye oy verirse versin hiç önemli değil destek bekliyoruz. Her yerden bizime mücadele içinde olma noktasında inanın çok büyük talepler var. Bu talepler sadece AK Partili, SP&[#]8217;li kökenli arkadaşlarımız değiller. CHP, MHP ve diğer partili arkadaşlarımızdan da birlikte bu işe omuz verme noktasında bize destekler var. Ben kendilerine özellikle teşekkür ediyorum ve yarından itibaren bu arkadaşlarımızı da bir bir ziyaret edeceğiz, kendi teşkilatımız içerisinde kendilerini görmek istiyoruz. Bayanlarımızın teşkilatımızın içerisinde görmek istiyoruz. Bayanlarımız bizim için olmazsa olmazdır. Çünkü onlar gerçekten aldıkları görevi düzgün bir şekilde yerine getiriyorlar. Seçici olacağız mutlak ama seçici olurken siyasi görüşler geri planda kalacak. İnsanlığına, Zonguldak&[#]8217;ta ki yaşantısına kamuoyu tarafından dejenere olmamış, siyasette dejenere olmamış halka güven veren, halkı kucaklayan tüm arkadaşlarımızda biz Zonguldak&[#]8217;ta bu işi götüreceğimize inanıyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi