Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Devrek- Gökçebey ve Çaycuma&[#]8217;ya hizmet verecek olan Pasaport Büro Amirliği tanıtım kokteyli gerçekleştirildi. Yeşil pasaport haricinde diğer pasaportların Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliği tarafından verileceği ve vatandaşların Zonguldak&[#]8217;a gitmek zorunda kalmayacağını belirten İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen; &[#]8220; Hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getirmiş olduk. Arkadaşlarımız bu konuda eğitim aldılar. Evrakta ve fotoğrafta uluslararası standarda ulaştık&[#]8221; diye konuştu.


Pasaport müracaatlarının işleyişini ve yeni pasaportlarının tanıtımını yapan görevli memur, 24 Kasım 2010 tarihinden itibaren pasaport müracaatı aldıklarını söylerken; &[#]8220;Halk arasında çipli pasaport olarak bilinen yeni pasaportlarımızda bir çok değişiklik yapıldı. Vatandaşlarımızdan üç adet biometrik resim ve imza alıyoruz. İstedikleri adrese pasaportları posta ile gönderiyoruz. Yeni pasaportlarda vekalet hanesi de kaldırıldı. Artık çocuklarda kendi pasaportları ile seyahat edecekler. Pasaport müracaatını yapan vatandaşlarımızdan parmak izini de alıyoruz. Böylece parmak izi havuzumuzda genişliyor. Müracaatlar en geç beş gün içinde sonuçlanıyor&[#]8221; diye konuştu.


Tanıtım kokteyline Vali Yardımcı Cemalettin Özdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı, Başsavcı Ersin Karadağ, Askerlik Şube Başkanı Mustafa Özoğur, ÇTSO Meclis Başkanı Zeki Yurtbay, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda işadamı katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi