Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu, Vali İsa Küçük&8217;ü ziyaret etti. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kartal, Aynur Yıldırım, Yaşar Bahçıvan, Aydemir Toksöz, Mehmet Çelikkaya, Naci Ünal, Salih Günay, Sabri Karaman ve Sefai Cesur&8217;dan oluşan heyeti makamında kabul eden Vali İsa Küçük çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bartın&8217;ın demir çelik üssü olabileceğini anlatan Vali İsa Küçük, BAKİAD yöneticilerini kabulünde yaptığı konuşmada, şehrin gelişme ve kalkınması için daha ileriye bakılması gerektiğini söyledi.



Araba sürmeye benzer



İlerlemeyi araba sürmeye benzeten Vali İsa Küçük, &8220;Araba sürerken burnumuzun önüne bakarsak kaza yaparız. Şehirlerin gelişmesi ve kalkınması için daima ileriye bakmak gerekir. İşadamı, sanayici ve yatırımcıların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için sağlıklı alt yapı oluşturma, ihtiyaçları olan gereksinimlerin temini için sürekli bir çalışma ve takip içindeyiz&8221; dedi. Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi&8217;nin genişlemesi, özel sektörün öğrenci yurdu yapması, OSB&8217;deki enerji sıkıntısı, ve hava kirliliği gibi konulara da değinerek BAKİAD Yönetim Kurulu ile fikir alışverişinde bulunan Vali İsa Küçük, Bartın&8217;ın sahile taşınması konusunda İnkumu tünel projesini gündeme getirdi.



Bartın&8217;ı sahile taşımalıyız



Liman mevkii ile İnkumu arasına 600 metre uzunluğunda bir tünel yaparak 3 kilometrelik sahil şeridi bulunan İnkumu tatil beldesinin yaz, kış hareketlenmesi sağlanıp sosyal yaşamın canlanacağına dikkat çeken Vali Küçük, bu tünelin yapım, kaynak ve işletim formülü hakkında da alternatifler ortaya koydu. Batı Karadeniz&8217;in ve Bartın&8217;ın gözde sahil tatil beldesi İnkumu&8217;nun sadece yaz sezonunda 3 ay kullanılan bir yer değil tüm yıl yerleşik hayat olan Bartınlıların yaşadığı yer haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Küçük, &8220;Orada bulunan 2 bin 300 konutu da sosyal yaşama katmalıyız. Burada liman mevkiinden İnkumu&8217;na yaklaşık 600 metre olan tünel yapımı konusunu tekrar tartışmaya açmak istiyorum. Ayrıca, Belediye ile İl Özel İdaresi olarak, ortak şirket kuralım, tüneli yapalım ve işletelim&8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi