Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Sahil Yolunda bulunan mevcut terminalin yıkılarak yenisinin inşa edilmesinin doğru olduğunu savunarak, bu yönde yapılan olumsuz eleştirilere de katılmadığını söyledi.


Demir Ambarlarının Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait bir arsa olduğunu ve ilerleyen zamanlarda oraya yeni bir terminal yapılmasına yönelik bir şeyin olmadığını ifade eden Başkan Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:


&[#]8220;Yıkılması bana göre iyi olmuş. Tadilat ve tamiratla o terminal adam olmazdı.


Terminalin yıkılmadan tadilat yapılmasıyla ilgili bir düşünce olmuş olabilir ama ben yıkılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Yıkılıp daha modern bir projenin yapılması daha şık olacaktır. &[#]8216;yıkılmayacaktı da neden yıktınız?&[#]8217; gibi eleştirilere de katılmıyorum.


Demir Ambarlarının bulunduğu alan Türkiye Taşkömürleri Kurumuna ait bir arsa. Kurum yarın ben burayı satıyorum, vermiyorum diyebilir. Orası için netleşmiş bir şey yok. Bir çalışma vardı ama Sahil Yolunda güzel bir proje hayata geçerse tekrar yeni bir yatırım yapılmasına gerek kalmaz. Yeni bir terminal inşa edilirse Zonguldak adına çok şık olacaktır. O nedenle Sayın Eşref&[#]8217;in yıkma kararını doğru buluyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi